Volledig scherm
© EPA/Sietse Veenstra

Gemist? Code geel vanwege dichte mist. En: lichaam gevonden bij zoektocht naar vrouw

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zaterdag 7 september.

MIST
In het midden en oosten van het land Zeer dichte mist deze morgen in het midden en oosten van het land. Vooral in delen van Flevoland, Overijssel en Gelderland zat het potdicht. Voor Oost-Nederland gold zelfs even code geel. De mist loste in de loop van de morgen op.

FOTO
‘Onverteerbaar’, noemde de Deventer kunstdetective Arthur Brand (49) de verbranding van zeven meesterwerken na de miljoenenroof uit de Kunsthal in Rotterdam in 2012. Nu openbaart hij via de Stentor een recente foto uit ‘zeer betrouwbare bron’ van één van de verloren gewaande topstukken: het werk van Lucian Freud (2002). ,,De nacht erop kon ik er niet van slapen.”

ONGEVAL
Uddel is vrijdagnacht opgeschrikt door een ernstig ongeval, waarbij een persoon is overleden. Rond 21.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Uddelerveen. Een traumahelikopter vloog naar de plaats van het ongeluk.

ONWEL
De 70-jarige automobilist die gisteren frontaal botste op een bewegwijzeringspaal voor de McDonalds aan de Holterweg in Deventer, is aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft de politie zojuist bevestigd. De Deventenaar raakte tegen het middaguur onwel en ramde met zijn auto één van de bewegwijzeringspalen.

ZOEKACTIE
Politie en brandweer hebben een lichaam aangetroffen in de auto die te water was geraakt in het Ommerkanaal tussen Dedemsvaart en Ommen. Dat gebeurde tijdens een zoektocht naar de eerder vermiste vrouw uit Dedemsvaart, waar de politie de hulp van publiek en media inschakelde. 

SLAGBOOM
De N50 tussen Ens en Kampen is zaterdagmiddag enige tijd afgesloten geweest nadat een vrachtwagen tegen de slagboom van de Eilandbrug was gereden. Het is de tweede keer in korte tijd dat dat gebeurde. 

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG
Ze was politiek actief voor D66 en bekleedde als risicomanager topfuncties bij ProRail, Achmea en Nationale Nederlanden. Voor Forum voor Democratie zou Dorien Rookmaker de Eerste Kamer ingaan, maar als de vers gekozen senatoren dinsdag terugkeren van het zomerreces, vindt de Hattemse (55) zichzelf terug in de Kamerbankjes van de afgesplitste Groep Otten. Voor het eerst doet ze haar verhaal. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle