Gemist? Dochters zamelen geld in voor zieke vader

Een Deense vrachtwagenchauffeur op Urk was afgelopen dinsdag ineens verdwenen. Met speurhonden en een politiehelikopter werd de omgeving afgespeurd naar de chauffeur, maar zonder resultaat. Totdat hij woensdag ineens opdook in Tollebeek

Het verhaal over de verdwenen chauffeur op Urk is één van de best gelezen verhalen van deze week, maar zeker niet de enige. Een overzicht:

De ex van Pechtold

Voormalig raadslid Anne Lok uit Meppel uit forse beschuldigingen richting Alexander Pechtold in haar ontslagbrief. In de brief legt ze uit waarom zij per direct ontslag neemt als raadslid. De Meppelse beschuldigt Pechtold van misbruik en wangedrag.

Dochters zamelen geld in voor zieke vader

Volledig scherm
John Visscher met zijn gezin: echtgenote Gea en dochters Maureen, Manouk en Zara © eigen foto

Maureen (22), Manouk (19) en Zara (16) Visscher uit Zwolle hebben met behulp van familie, vrienden en bedrijven al 20.000 euro opgehaald voor hun vader. De 49-jarige John heeft uitgezaaide darmkanker. Hij is uitbehandeld, maar een behandeling in Duitsland kan zijn leven verlengen.

Papierpers

Een Jumbo-medewerker kwam maandagavond met zijn arm vast te zitten in een papierpers. De hulpdiensten rukten massaal uit voor de jongen, meerdere ambulances, brandweerwagens en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. 

Advocaat Jos Brech

Jos Brech, verdacht van de gewelddadige dood van Nicky Verstappen in 1998, wordt bijgestaan door de ervaren strafpleiter Gerald Roethof uit Zwolle. De 45-jarige Roethof is onder meer bekend van de zaak Mitch Henriquez, hij stond de nabestaanden bij van de man die door politiegeweld om het leven kwam. 

Belastingdienst voert veranderingen door 

De Belastingdienst gaat veranderingen doorvoeren in de manier van corresponderen met nabestaanden. Dit naar aanleiding van de pijnlijke ervaringen van de ouders van baby Silvan in Zwolle. Het jongetje overleed eind juli totaal onverwacht in het kinderdagverblijf.

Volledig scherm
Iris Schipper en Tim Koetsier met een xfoto van hun overleden zoontje Silvan. © Frans Paalman
  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle