Volledig scherm
Bij een ernstig ongeval op de N36 bij Ommen is vanochtend een 20-jarige man uit Ede om het leven gekomen. © Floris Kayim

Gemist? Dodelijk ongeluk op N36 bij Ommen, tranen na grote brand bij restaurant in Joppe

jouw regionieuwsHeb je vandaag het nieuws uit Oost-Nederland niet gevolgd? Geen probleem. Dit is belangrijkste regionale nieuws van dinsdag 6 november.

Dodelijk ongeluk - Bij een ernstig ongeval op de N36 bij Ommen is vanochtend een 20-jarige man uit Ede om het leven gekomen. Het slachtoffer kwam met zijn auto even voor 08.00 uur in botsing met een vrachtwagen. De politie is nu op zoek naar videobeelden van het ongeluk.

Dure medicijnen - Had de aankoop van dure kankermedicijnen invloed op het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen? Volgens onderzoekers van journalistiekcollectief Follow The Money kostte de handelwijze het ziekenhuis in ieder geval miljoenen. Maar toenmalig aandeelhouder Loek Winter en de directieleden Tim Roldaan en Willem Boer nemen in een persverklaring nadrukkelijk afstand van die berichtgeving.

Moordverdachte verkracht? - Een 23-jarige man uit Apeldoorn die in augustus een 53-jarige Arnhemmer met messteken om het leven zou hebben gebracht in Elderveld, zegt dat hij eerder door het slachtoffer werd verkracht. Dat verklaarde zijn advocaat vandaag in de rechtbank.

Overvallen oud-ijzerhandelaren - Justitie heeft vandaag tegen twee Zutphense verdachten van gewelddadige overvallen op oud-ijzerhandelaren in de regio 8 en 5 jaar cel geëist. De verdachten ontkennen zelf geweld te hebben gebruikt, maar geven ook niet de namen van de ‘kompanen’ die dat wel zouden hebben gedaan.

Doorbraak politie - Een grote doorbraak voor de politie Oost-Nederland: de politie heeft een versleutelde chatdienst gekraakt waarmee criminelen dachten dat ze ongezien met elkaar konden chatten. Dankzij 260.000 chatberichten zijn tientallen mensen opgepakt, meldden de politie en het Openbaar Ministerie vandaag. Ook zijn xtc-labs, wapens, geld, softdrugs en harddrugs gevonden. De berichten kunnen worden gebruikt in lopende onderzoeken.

Premium-verhaal van de dag

Brand in Bosrestaurant - Het Bosrestaurant in Joppe werd afgelopen nacht getroffen door een grote brand. De eigenaren keken vanmorgen verslagen en in tranen naar de schade die was aangericht aan hun levenswerk. ,,Wat een ellende.”

Volledig scherm
Het Bosrestaurant in Joppe liep grote schade op door de brand. © News United / Rens Hulman

In samenwerking met indebuurt Zwolle