Edwin Evers met zijn Gouden Radio 2018 tijdens het Gouden RadioRing Gala 2018.
Volledig scherm
Edwin Evers met zijn Gouden Radio 2018 tijdens het Gouden RadioRing Gala 2018. © ANP

Gemist? Edwin Evers wil toch weer op de radio. En: alles over de schietpartij in Apeldoorn

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van dinsdag 5 november.

SCHIETPARTIJ
De Gentiaanstraat in Apeldoorn-Noord is vannacht opgeschrikt door een schietincident. Sommige bewoners zijn niet helemaal verrast. Er is vaker gedoe, vertellen ze. Overdag keert de rust terug, ziet de verslaggever van de Stentor. Hij praat met buurtbewoners. ,,Je mag absoluut mijn naam niet in de krant zetten”, zegt er één vanuit de deuropening. ,,Ik wil niets met die lui van doen hebben.”

PILLEN
De kans is groot dat pillen die op festivals in Amsterdam worden geslikt, in onze regio zijn gemaakt. Dat zegt politiechef Oscar Dros, die alarm slaat over de groeiende drugscriminaliteit in Oost-Nederland. Het aantal drugslabs was volgens hem nog nooit zo hoog. ,,Achter elk tabletje steekt een ellendige wereld van grof geweld, milieuvervuiling en corruptie.”

VUURWERK
Het was onrustig op Urk in de nacht dat een explosief, waarschijnlijk een vuurwerkbom, tot ontploffing kwam. Uren eerder werd een groots illegaal vuurwerk afgestoken in het dorp. Mogelijk is er een link.  

POGING DOODSLAG
Dennis D. (36) uit Nieuwleusen wilde in de zomer van 2018 opeens van zijn transportbedrijf af. Maar dat ging zomaar niet: chauffeurs en vakbonden verzetten zich, met succes. Dik een jaar later staan de ondernemer en zijn vrouw Sophie B. (36) terecht voor poging tot doodslag op een deurwaarder. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

GESTUNTEL
Vanwege gestuntel met tapgesprekken door de recherche is de rechtszaak tegen de bejaarde Wilma van T. (78) uit Brummen uitgesteld. Samen met haar zus stond ze vandaag terecht, omdat de twee volgens justitie hun broer en voormalig kinderpsychiater Piet Hein van T. tevergeefs hielpen om zijn straf te ontlopen na misbruik van een 15-jarige jongen in Nepal. 

TUNNEL
De snelweg A28 moet bij Zwolle ondergronds gaan. Door een tunnel aan te leggen tussen de afrit Zwolle-Centrum en Zwolle-Noord krijgt de stad minder last van uitlaatgassen en ontstaat ruimte voor woningbouw. Met dit idee komt grootste coalitiepartij ChristenUnie.

OP DE RADIO
Hoewel Edwin Evers eind vorig jaar zijn radiomicrofoon aan de wilgen hing, lijkt deze beslissing wellicht niet van lange duur. De voormalig 538-dj zei vandaag in De wereld draait door, waarin hij in de uitzending door Giel Beelen werd gebeld, dat hij denkt dat hij volgend jaar weer op de radio te horen is.

CRASH
De man die vorige maand op de A2 bij Breukelen twee mensen doodreed en zelf bij het ongeval om het leven kwam, veroorzaakte eerder al zeker drie ongevallen. De 38-jarige inwoner van Vianen moest ook al eens zijn rijbewijs inleveren. Toch mocht hij vorig jaar na een ernstig ongeluk op de A28 bij Hattemerbroek doorrijden.

In samenwerking met indebuurt Zwolle