Volledig scherm
Winkelend publiek moet buiten wachten vanwege een gaslucht in winkelcentrum Keizerslanden in Deventer. © NewsUnited/Rens Hulman

Gemist? Gaslucht verdrijft klanten uit winkelcentrum Deventer. En: Americahal verhuist van Apeldoorn naar Zwolle

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van dinsdag 9 juli.

VRIJWILLIG
Jonge vrijwilligers die bij evenementen helpen, moeten niet ingezet worden om het verkeer in goede banen te leiden, zelfs niet als het alleen om fietsers gaat. Dat zegt verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen. De scoutinggroep die jonge leden leverde om bij Deventer op Stelten te helpen, zal daarom volgend jaar extra kritisch kijken naar de taken die ze krijgen toebedeeld.

FLITSEN
De politie gaat streng en veelvuldig controleren op snelheidsovertredingen op de A1 bij Deventer, waar aan de weg gewerkt wordt. Op het hoogtepunt van de werkzaamheden belooft de verkeersdienst er dagelijks te staan.

NIEUW LEVEN
De Americahal uit Apeldoorn gaat tegen de vlakte - maar blijft toch bestaan. De hal wordt in Zwolle opnieuw opgebouwd en krijgt zo een tweede leven.  Samen met Boverhoff Sloopwerken gaat de gemeente Apeldoorn proberen zoveel mogelijk materialen te hergebruiken: het doel is 98 procent. En de hal zelf wordt dus volledig herplaatst. Dat wil zeggen, met de materialen wordt een vergelijkbare hal gemaakt. Het zal dus geen exacte kopie zijn. 

GASLUCHT
Winkelcentrum Keizerslanden in Deventer is vanmiddag korte tijd volledig ontruimd. In de Albert Heijn roken zowel medewerkers als klanten een gaslucht. Daarop is de brandweer gebeld. Terwijl de supermarktmedewerkers zelf al de eigen winkel ontruimden, maakten de hulpdiensten de afzetting groter: het gehele winkelgebied werd ontruimd. Zo werden de klanten van de kapsalon naar buiten geleid terwijl de kleurspoeling nog in het haar moest trekken. 

EK INDOOR
Apeldoorn strijdt met Istanbul om de organisatie van het EK Indoor Atletiek in 2023. Eind april 2020 is bekend welke stad de gastheer wordt van het driedaagse evenement. Opsteker voor de gemeente Apeldoorn en de Atletiekunie, die samen proberen het EK naar deze stad te halen, is dat de provincie bijspringt. 

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG - NET ALS REMBRANDT
Exposeren in het Rijksmuseum? Maar een fractie van de deelnemers aan Lang Leve Rembrandt lukte dat. De vijftienjarige Sophie van Dijk uit Kampen is een van hen. Lang nadenken hoefde Sophie niet over meedoen aan de wedstrijd. Hoe leuk zou het zijn als een schilderij van haar in het Rijksmuseum zou hangen? Een kopie van Rembrandts Jeremia treurend over de verwoesting van Jeruzalem moest het worden. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle