Volledig scherm
Edwin Evers voor de microfoon van 538. © ANP Kippa

Gemist? Genemuider bedrijf wil geld zien van oud-directeur. En: Edwin Evers is ‘beetje moe van het moeten’

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van zaterdag 15 december.

GELD TERUG
Installatiebedrijf T. Breman BV (TB) in Genemuiden sleept de eigen oud-directeur Goos van der Kamp en een aantal Genemuider bedrijven voor de rechter om geld terug te krijgen. Volgens Breman hebben Van der Kamp en die bedrijven via spookfacturen de Genemuider vestiging van het concern jarenlang financieel getild, voor zeker 1,4 miljoen euro.

TERUG IN DE TIJD
Het jaarlijkse Dickens Festijn in Deventer blijft onverminderd populair. Op de openingsdag van het tweedaagse evenement zijn tussen de 60.000 en 65.000 bezoekers door het historische Bergkwartier getrokken. Lees hier alle verhalen, fotoverhalen en videoverhalen die de Stentor op de eerste dag van het tweedaagse evenement maakte. 

GESTREMD
Het treinverkeer tussen Amersfoort en Deventer heeft vanmorgen lange tijd stilgelegen. Even voor zeven uur kwam bij Apeldoorn een trein in botsing met een persoon. De stremming duurde enkele uren.

PEC ZWOLLE BLIJFT STEKEN
Diederik Boer heeft zaterdagavond tegen NAC Breda zijn rentree gemaakt in de hoofdmacht van PEC Zwolle. De doelman hield ‘de nul’, maar kon niet tevreden zijn met het resultaat: 0-0. Boer, die vanwege een knieblessure wekenlang uit de roulatie was, kreeg tegen NAC Breda verrassend de voorkeur boven de prima keepende Mickey van der Hart. De leidinggevende capaciteiten van Boer gaven trainer John van ’t Schip de doorslag.

SNEEUW EN GLADDE WEGEN
Code geel geldt voor het hele land: het gaat flink sneeuwen en dat veroorzaakt spekgladde wegen.  ,,De komende uren breidt de neerslag zich verder over het land uit en valt er voornamelijk nog sneeuw. Er is een code geel geldig vanwege de grote kans op gladheid.’’ Oost-Nederland krijgt waarschijnlijk diep in de nacht te maken met sneeuwval.

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG
Nog een week en dan stopt Edwin Evers (47) uit Hardenberg met zijn dagelijkse ochtendshow op Radio 538. De vrolijkste, populairste en volgens velen beste dj van Nederland over afscheid nemen, worstelen met de liefde, bescheidenheid en de band met zijn moeder.

In samenwerking met indebuurt Zwolle