De A1 bij Ugchelen was tijdelijk afgesloten na een zware crash met zeker één zwaargewonde.
Volledig scherm
De A1 bij Ugchelen was tijdelijk afgesloten na een zware crash met zeker één zwaargewonde. © News United/Damian Ruitenga

Gemist? Heftige crash op A1 bij Apeldoorn. En: hoe zit dat nu met Volkert van der Graaf??

Ben je er niet aan toegekomen om het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van zaterdag 25 mei.

VOLKERT
Volkert van der Graaf, de bekendste moordenaar van Nederland, is nog ‘gewoon’ in Apeldoorn en Harderwijk. Hij sprak een jaar geleden zijn wens uit om te emigreren, maar daar is niets van terechtgekomen. Verhuist de moordenaar van Pim Fortuyn alsnog naar het buitenland, zoals hij de rechter voorspiegelde? Op zoek naar Volkert van der Graaf. Lees hier alle verhalen die we vandaag over Volkert van der Graaf brachten.

CRASH
De A1 van Barneveld naar Apeldoorn is vanmiddag lange tijd afgesloten geweest als gevolg van een zware crash nabij de afrit Ugchelen. Hierbij is minimaal één persoon zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is met een traumahelikopter afgevoerd.

PROMOTIE
Go Ahead Eagles houdt na een 0-0 gelijkspel in Waalwijk uitzicht op promotie naar de eredivisie. De Deventer ploeg stond zaterdagavond in de finale van de play-offs een uur lang behoorlijk onder druk tegen RKC, maar hield stand.

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG | EXECUTIE
Geschiedenisstudent Samuel de Korte (24) uit Utrecht heeft een boek gemaakt over de executie van vijf mannen in Zwolle in 1945. De boodschap? ‘Vergeet ons niet’. De brute moordpartij was een vergelding voor een aanslag van het verzet op de spoorbrug bij Dedemsvaart. De vijf mannen hadden hier niets mee te maken, maar zaten allemaal gevangen in het Huis van Bewaring in Zwolle vanwege andere verzetsdaden, zoals spionage en hulp aan onderduikers. 

  1. Overijssel zet vol in op Nederlandse toerist om pijn coronacrisis te verzachten: ‘Voor de zomer ziet het er goed uit’
    PREMIUM

    Overijssel zet vol in op Nederland­se toerist om pijn coronacri­sis te verzachten: ‘Voor de zomer ziet het er goed uit’

    De toerismesector in Nederland heeft door de coronacrisis een flinke knauw gekregen. Het aantal gasten, uit zowel binnen- als buitenland, lag in de eerste drie maanden van dit jaar 17 procent lager dan in 2019. De provincie Overijssel werd minder hard geraakt, maar wil niet op zijn lauweren rusten en probeert juist nu de Nederlandse toerist weer te verleiden. ,,Voor een bezoek aan een wijngaard of kajakken in een Nationaal Park hoef je niet naar het buitenland.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle