Gemist? Jeugdagent Apeldoorn ramt auto en Harderwijk zat in de stank

Een buurt in Kampen ergert zich aan overlast door buitenlandse leerlingen. In Apeldoorn heeft een jeugdagent een auto geramd na een achtervolging, en in Deventer staat een bouwval met uitizcht te koop. Ondertussen denkt de baas van Corendon dan de kans groot is dat Lelystad Airport helemaal niet meer open gaat. Een overzicht van de opvallendste berichten van de afgelopen week. 

Buitenlanders zorgen voor overlast in de Kamper wijk Middenwetering. Bewoners van de Veenmos ergeren zich aan leerlingen van een internationale school. Burgemeester Bort Koelewijn kent het probleem, maar wil de school niet sluiten. Mensen in de buurt van de school durven de confrontatie niet aan, en ‘de sfeer van dreiging door een anonieme groep is geen basis voor aangiftes.’

De politie Apeldoorn heeft een spectaculaire achtervolging gehad afgelopen week. Rond 4.00 uur hebben ze met Duitse collega's een gestolen auto achtervolgd, uiteindelijk werd de auto door de jeugdagent geramd op de Kayersdijk. Beelden van achtervolging verschenen op Instagram.  

De kans is groot dat Lelystad Airport helemaal niet meer open zal gaan als vakantieluchthaven. Dat zegt eigenaar Atilay Uslu van luchtvaartmaatschappij Corendon in zakenkrant FD. En als het vakantievliegveld wel opengaat, dan zal dat volgens Uslu niet voor 2023 zijn.

Een pijnlijke week voor de Albert Heijn Sprengenpark in Apeldoorn. De supermarkt werd zondag getroffen door een stroomstoring, maar maandag kwamen ze er pas achter.  Alle koel- en diepvriesproducten moesten ze weggooien. 

Inwoners van Harderwijk hadden een zware dag dinsdag, het stonk namelijk ontzettend in hun stad. Bij de bio-energiecentrale in Harderwijk was een lekkage in een vergistingstank ontstaan. Er was sprake van ‘een behoorlijke uitstroom van dierlijk mest’.

Volledig scherm
Vrijdag rond het middaguur waren veegmachines, kranen en vrachtwagens nog volop aanwezig op het terrein van de biocentrale om alle mest weg te krijgen. © Anton Van Noorel

In samenwerking met indebuurt Zwolle