Zr. Ms. Makkum
Volledig scherm
Zr. Ms. Makkum © Koninklijke Marine

Gemist? Jongetje (4) en opa overleden na ernstig ongeluk Lelystad en Urker vissers nog steeds niet gevonden

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zaterdag 30 november.

Rookalert RIVM- Het gezondheidsinstituut raadt mensen in Overijssel, Flevoland en Gelderland af hout te stoken. Zo kunnen ze gezondheidsklachten bij mensen in de omgeving voorkomen. De rook is ongezond, omdat bij de verbranding van hout schadelijke stoffen vrijkomen. 

Drama in Lelystad - Bij een ernstig auto-ongeluk in Lelystad zijn gisteravond een 4-jarig jongetje en zijn 67-jarige opa om het leven gekomen. De 63-jarige vrouw van de man, die ook in de auto zat, raakte zwaargewond. Er is iemand aangehouden na het ongeluk. 

Urkers vermist - De zoekactie naar de vermiste Urker vissers is gestaakt. Naar Jochem Foppen (41) en Hendrik-Jan de Vries (27) wordt morgen opnieuw gezocht. Duikers van de marine verkenden vandaag de gezonken garnalenkotter ‘Lummetje'.  

Illegale bruiloft - Een illegale bruiloft en een clandestien concert bij de permanente expositie van zandsculpturen hebben de gemeente Elburg op scherp gezet. Een dwangsom moet voorkomen dat eigenaar Aad Peters vaker ongeoorloofde ‘vermakelijkheden’ organiseert bij zijn Zandverhalen. 

Premium-artikel van de dag

Het verdriet van Urk - Op Urk is geen plek waar het niet gaat over de twee vermiste vissers van de garnalenkotter Lummetje, die donderdag zonk. De hechte gemeenschap troost elkaar in deze wanhoopsdagen. Iedereen heeft wel iemand in zijn familie die ‘op zee bleef.’ ,,Het is niet vanzelfsprekend dat de vissers iedere week thuiskomen.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle