Volledig scherm
Goochelaar Gerrit ten Cate verzint trucs voor bekende goochelaars. © Henri van der Beek

Gemist? Man uit Twello komt om na lopen op snelweg en Gerrit (79) verzint trucs voor goocheltop

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zaterdag 13 juli.

Overleden na aanrijding - Een 42-jarige man uit Twello is vannacht om het leven gekomen bij een aanrijding in Neede. Hij liep op het moment van de botsing op de weg. De politie onderzoekt nog waarom de man dit deed.

Proef tegen rotzooi - Vijf proefprojecten moeten helpen om in Apeldoorn de rotzooi rond gezamenlijke containers terug te dringen. Want het loopt soms de spuigaten uit: huisvuil maar ook stoeptegels, tv’s en zelfs banken worden op straat achtergelaten.

Na regen komt zonneschijn - Regen, regen en nog eens regen: dat viel er de afgelopen dagen op veel plekken in het land. In Oost-Nederland spande Epe de kroon, maar ook in flink wat andere dorpen en steden bleven de voeten niet droog. Er is echter (zon)licht aan het einde van de natte tunnel, want vanaf komende week keert de zomer terug.

Wiljan wil ware - Veel vrouwen claimen de geheimzinnige blondine te zijn die Wiljan Keijl sinds donderdagavond zoekt, maar de ware heeft 21-jarige Oldebroeker nog altijd niet gevonden. ‘Een blik is genoeg, ik zie direct of zij het is’.

Regelen voor de reis - Regio Noord heeft sinds gisteren vakantie, volgende week zaterdag gaat regio Midden als laatste. Maar hoe houden we het een beetje leuk, met alles wat er geregeld moet worden? Diploma’s gehaald, examens afgerond, eindmusicals, scholen poetsen en ook nog koffers pakken? En is het slim om meteen de eerste dag dat je vrij bent af te zwaaien naar een vakantieoord?

Premium-verhaal van de dag

Ervaren trukendoos - Gerrit ten Cate (79) uit Doornspijk bereikte op wilskracht de absolute top van de goochelwereld. Als trucjesmaker is hij de bedenker van de magie van onder anderen Hans Kazàn en Victor Mids. ,,Alle goochelaars zijn net kleine kinderen. Ze willen gewoon mensen voor de gek houden.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle