Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Gemist? Met ‘219 per uur’ je rijbewijs inleveren. En: nachtelijke slachtpartij kost lam de kop

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zondag 5 april.

VEEL TE SNEL
Drie automobilisten hebben gisteravond het rijbewijs moeten inleveren. Het trio reed veel te hard over de A28 bij Zwolle. De snelste bestuurder werd gepakt met een snelheid van 219 kilometer per uur op de teller.

LAATSTE GETUIGE
Sal van Son is gisteren op 98-jarige leeftijd overleden. De Apeldoorner was de laatste nog levende oud-medewerker van Het Apeldoornsche Bosch. De nazi’s deporteerden op 21 januari 1943 op beestachtige wijze bijna 1300 kwetsbare bewoners en kinderen van de Joods-psychiatrische instelling.

SCHAPEN GESLACHT
Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje.

NIEUW PROGRAMMA
Art Rooijakkers werkt met cabaretier Martijn Koning uit Zwolle aan een nieuw zaterdagavondprogramma voor RTL 4. Dat onthulden de twee vandaag in een video op Instagram. ,,Ja, heel erg leuk. Heel erg veel zin in”, aldus Martijn.

STEEKPARTIJ
Bij een steekpartij in Emmeloord is een gewonde gevallen. Agenten hebben een verdachte opgepakt, laten ze weten. Hij moest mee naar het politiebureau voor verhoor. 

AANRADER VAN DE DAG:
Terwijl het Nederland van beneden de rivieren al maanden de vrijheid proeft, moet de rest van het land tot april 1945 wachten op de bevrijders. Vanuit het Oosten begint de opmars van de geallieerden. Onze verslaggever, historicus Niek Megens trekt mee in het voetspoor van de bevrijders

Banner serie In de voetsporen van onze bevrijders
Volledig scherm
Banner serie In de voetsporen van onze bevrijders © De Stentor

In samenwerking met indebuurt Zwolle