Volledig scherm
Het wordt steeds lastiger om opdrachtgevers van een crematie of begrafenis te vinden. © ANP

Gemist? Nabestaanden steeds vaker onvindbaar, verwarde man vlucht over daken in Deventer

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van maandag 18 februari.

Brand Zutphen - De binnenstad van Zutphen is afgelopen nacht opgeschrikt door een forse woningbrand. Meerdere woningen werden ontruimd en een bewoner die uit het raam sprong raakte gewond. Het leven van het getroffen gezin staat op z’n kop.

Grasmaaierongeluk - De 29-jarige medewerker van de gemeente Kampen die de zitmaaier bestuurde waar de 6-jarige Fleur van Amerongen onder terecht kwam, wordt strafrechtelijk vervolgd. Het meisje overleed enkele dagen na het ongeval aan haar verwondingen. Dit heeft burgemeester Bort Koelewijn maandag bekend gemaakt. Wat de tenlastelegging precies wordt, is nog onduidelijk.

Dakklimmer - De politie en brandweer zijn vanochtend in Deventer lange tijd druk geweest met een man die op het dak van een hoog gebouw liep. De man zou een bekende van de politie zijn en toen hij onverwacht agenten tegen het lijf liep vloog hij er in verwarde toestand vandoor.

Nabestaanden onvindbaar - Het wordt steeds lastiger om opdrachtgevers van een crematie of begrafenis te vinden, omdat er meer alleenstaande ouderen zijn. Dat constateert uitvaartondernemer en verzekeraar Monuta uit Apeldoorn.

Mannetjeswolf op de Veluwe - De wolvin die zich definitief heeft gevestigd op de Noord-Veluwe heeft ook al een mannetje in haar buurt. Dat is gebleken uit DNA-onderzoek van uitwerpselen van de dieren. Volgens Wolven in Nederland is het mannetje afkomstig uit de buurt van Hannover in Duitsland. De kans op jonge wolfjes is volgens de organisatie ‘levensgroot’.

Premium-verhaal van de dag

Paarse krokodil - Een Apeldoornse coöperatie zorgt dat doodzieke mensen in hun eigen huis kunnen overlijden. Maar er staat een Paarse Krokodil naast het sterfbed. ,,Toestemming van de zorgverzekering kan werkdagen duren, terwijl deze mensen nog maar een paar dagen te leven hebben…”

Volledig scherm
Dietske van Maanen © Rob Voss

In samenwerking met indebuurt Zwolle

Poll

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

  • Natuurlijk, wat een goed idee! (35%)
  • Absoluut niet, laten ze maar ergens anders gaan zingen. (50%)
  • Het maakt mij niks uit. (15%)
3149 stemmen