Volledig scherm
De gevangenis in Zutphen en met kader Omar L. © ANP

Gemist? Ontsnappingspoging mocromaffiakopstuk uit gevangenis Zutphen en kans op dichte mist en gladheid

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zondag 19 januari.

Ontsnappingspoging mocromaffiakopstuk uit gevangenis Zutphen verijdeld -  Bij de gevangenis in het Gelderse Zutphen hebben handlangers geprobeerd om mocromaffia-kopstuk Omar L. te laten ontsnappen. Die poging is mislukt. De politie heeft vier mannen opgepakt die mogelijk betrokken zijn bij de uitbraakpoging. L. is overgebracht naar de extra beveiligde gevangenis in Vught. 

Kans op dichte mist en gladheid - Weggebruikers moeten vanavond, vannacht en morgenvroeg rekening houden met gladde wegen en dichte mist. Daarvoor waarschuwt Weerplaza. Op veel plaatsen is de grastemperatuur nu al onder nul. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Overijssel en Gelderland. 

Jonge wielrenner zit na val met been vast aan houten baan - Een wielrenner is vanmiddag met zijn been vast komen te zitten aan de wielerbaan in Apeldoorn na een val tijdens een juniorenwedstrijd. Drie brandweerwagens, ambulances en een traumahelikopter kwamen op het incident af. 

Wilde achtervolging en vier arrestaties na ontsnappingspoging gevangenis Zutphen - Na een ontsnappingspoging uit de gevangenis van Zutphen zijn zondag vier personen aangehouden op de N813 bij Wehl. Dat gebeurde na een wilde achtervolging van de Nederlandse en Duitse politie, waarbij een waarschuwingsschot werd gelost.

Een tennisteam van tachtigers, dat kan alleen in Zwolle - Bejaard? Op de tennisbaan van de Pelikaan in Zwolle meppen deze senioren elkaar en tegenstanders nog wekelijks van de baan. Voor zover bekend het enige competitieteam in Nederland van uitsluitend tachtigers.

Premium-verhaal van de dag

Nul procent van de mensen met beenmergfibrose is er nog na 25 jaar, behalve Johan uit Holten - Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Johan Jansen (76) uit Holten vergelijkt zijn leven met een voetbalwedstrijd. De verlenging heeft hij al lang uitgespeeld, nu zit hij in de strafschoppenfase. Jansen wil graag zijn verhaal vertellen, omdat hij een boodschap heeft. ‘Als ik straks dood ben, moeten de mensen echt niet met lange gezichten naar mijn begrafenis komen.’

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.

In samenwerking met indebuurt Zwolle