Volledig scherm
Technisch directeur Gerard Nijkamp en voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle zijn net terug uit Qatar, waar ze gesprekken voerden met potentiële samenwerkingspartners en investeerders © Erik Pasman

Gemist? PEC Zwolle zoekt investeerders in Qatar, scholen in rouw door overlijden directeur

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van zaterdag 10 november.

PEC in Qatar - PEC Zwolle wil 15 miljoen euro ophalen bij hooguit drie buitenlandse investeerders. Dat geld is nodig om structureel de top 6 te halen in de Eredivisie. De club praat al met partijen in onder meer Qatar en Zuid-Afrika. Met alleen geld neemt de club geen genoegen, er moet ook sprake zijn van kennisuitwisseling. Maar: ,,Wij bepalen wat er gebeurt, investeerders niet.”

Schooldirecteur overleden - De voetganger die donderdagavond zwaargewond raakte bij de aanrijding in Den Ham, is de 41-jarige Paul Dronkert. Gisteren is hij aan zijn verwondingen overleden. Paul Dronkert was directeur van De Elimschool in Hellendoorn en Nijverdal. Het personeel is aangeslagen.

Mission Impossible - In een paar weken tijd in een gigantisch moeras 1800 edelherten moeten afschieten. Zonder de hulp van kunstlicht en auto’s. Met een waslijst aan regels en mogelijk woedende actievoerders langs het hek. Als afschot van de rechter mag, wacht Staatsbosbeheer een enorme uitdaging.

Bedreiging met mes - Een 13-jarige jongen is vanmiddag in Zwolle met een mes bedreigd nadat hij twee personen aansprak die foto’s aan het maken waren. Het incident speelde zich af op de Leie in woonwijk Aa-landen.

Boosdoener Berkel - De boosdoener die de vissterfte in de Berkel heeft veroorzaakt, wordt maandag ontmaskerd. Zodra de breuk in de persleiding van de Campina-fabrieken in Lochem en Borculo bloot is gelegd, kan deze worden hersteld.

Premium-verhaal van de dag

Scheids stopt niet - Scheidsrechter Eric Philippo staakte onlangs de wedstrijd SC Balkbrug-Ulu Spor nadat hij een kopstoot kreeg van een gefrustreerde speler. Het is niet de eerste keer dat de scheids uit Deventer gemolesteerd, geïntimideerd of bedreigd wordt tijdens een potje amateurvoetbal. Toch pakt hij elke zondag weer zijn sporttas en gaat vol goede moed naar een plaatselijke club.

Volledig scherm
Scheidsrechter Eric Philippo. © Henri van der Beek

In samenwerking met indebuurt Zwolle