Volledig scherm
In het logo staat niet de gebruikelijke vuist, maar een middelvinger. © Facebook / Xander Topma

Gemist? PvdA steekt middelvinger op in advertentie

Een pijnlijke fout in Meppel deze week. Daar werd in de Meppeler Courant een advertentie van de PvdA geplaatst, maar niet helemaal op de manier hoe de fracties in Meppel, De Wolden en Westerveld dit graag hadden gezien. In plaats van het partijlogo met daarin de gebruikelijke vuist, stond er een logo met daarin een middelvinger in de krant.

De krant heeft inmiddels haar excuus aangeboden voor de fout: ,,Het logo dat was aangeleverd was kwalitatief niet goed genoeg om te drukken. Onze vertegenwoordiger heeft bij wijze van service een groter logo gezocht en daarbij niet goed gekeken. Het is een menselijke, maar pijnlijke fout geweest.”

Dit verhaal viel de afgelopen week op, maar er waren er meer. Een overzicht:

#MeKoe: Hermien maakt de tongen los

Volledig scherm
Koe Hermien. © FOTO HISSINK

Koe Hermien is sinds donderdag een BN’er. De losgebroken koe bivakkeert al zes weken in de bossen van Lettele. Zij wist te ontsnappen net voordat ze naar de slager zou worden vervoerd. Daarna liet het slimme dier zich niet meer vangen. De inzet van dierenartsen met verdovingsgeweren, jagers met scherp en hulp van politie, ten spijt.

Luizenmoeder

Een andere landelijke hit heeft ook sterke banden met de regio. Actrice Ilse Warringa uit Dalfsen schreef namelijk mee aan het succesvolle scenario van De Luizenmoeder. Ze deed ook de casting én speelt de hoofdrol: die van Ank, juffrouw from hell.

Emotioneel over gras

PEC Zwolle verscheen in het nieuws met de mededeling dat er een einde komt aan het kunstgras in het Zwolse stadion. Hoewel voorzitter Adriaan Visser zelf volhoudt dat er niets mis is met ‘zijn’ gras, zwicht de club voor de toenemende kritiek in de ‘emotioneel geladen discussie’.

Fatale container

Tot slot werd Zutphen opgeschrikt door een vreselijk ongeluk. Een 73-jarige vrouw op een scooter overleefde een botsing tegen een grote container niet. De container stond grotendeels op de weg en buren vreesden al dat het mis zou kunnen gaan.

Volledig scherm
Een scooterrijder is in Zutphen op een op de weg staande container gebotst. © GinoPress

In samenwerking met indebuurt Zwolle