Volledig scherm
Sportschool houder Roger Borst rookt buiten de school tot ergenis van zijn klanten. © Frank Uijlenbroek

Gemist? Rokende sportschoolbaas in Nieuwleusen verbijstert klanten

Sportief bezig zijn en roken gaan niet bepaald samen. Het is de reden dat leden van een sportschool in Nieuwleusen in een anonieme brief klaagden over de rokende eigenaar van diezelfde sportschool. 

De klanten ergeren zich aan de verslaving van sportschoolhouder Rogger Borst en al helemaal omdat hij zijn sigaretten voor de deur opsteekt. Dat kan volgens hen echt niet. Rogger zelf lijkt echter niet van plan in een achtergelegen hoekje te gaan staan. ,,Ik hou niet van stiekem gedoe." Dit verhaal viel de afgelopen week op, maar het was niet de enige. Een overzicht:

Getreiter in de Achterhoek 

Poep tegen het huis, autobanden die lek zijn gestoken en scheldpartijen op straat. Een gezin uit Doetichem in de Achterhoek wordt al twee jaar lang getreiterd door een achterbuurman. Tot ergernis van de moeder, die anoniem wil blijven, gebeurt er niks ondanks de vele keren dat er aangifte is gedaan. Over de redenen achter dit getreiter, tast het gezin in het duister.  

Tranen met tuiten

Volledig scherm
Dikke tranen bij de zusjes Lynn (5) en Marell (2), die samen met moeder Jiska papa Johan uitzwaaien. © Wilbert Bijzitter

Dikke tranen in Steenwijk toen Lynn (5) en Marell (2) voor even afscheid moesten nemen van hun vader Johan. Hij gaat samen met honderden andere militairen voor een half jaar naar Litouwen voor een missie van de NAVO. Ondanks de knuffel van hun vader zijn de meisjes ontroostbaar.  

Onveilige ketels

Een van de meest gebruikte cv-ketels van het land blijkt onveilig, zo concludeerden twee onderzoekers uit Helmond. De Nefit Topline-ketels, gemaakt in een fabriek in Deventer, kunnen zorgen voor brand en koolmonoxidevergiftiging. Er wordt geadviseerd om de ketels te vervangen, maar fabrikant Nefit ontkent dat ze onveilig zijn

In actie voor zieke Timothy 

Een supermarkt in Deventer is een inzamelingsactie gestart voor de 7-jarige Timothy Witpeerd. De jongen uit Heerlen heeft een ongeneeslijke vorm van hersenkanker en minder dan een jaar te leven. Zijn enige hoop? Een behandeling in Mexico. Maar daar is dan wel een hoop geld voor nodig: 250.000 euro. De actie in Deventer heeft al een paar honderd euro opgeleverd. 

Hoogwater, hoge kwaliteit 

En het was de week van het hoge water. Veel toeristen gingen een kijkje nemen en maakten gretig foto's. Het leverde enkele schitterende plaatjes op. Wij hebben een aantal voor je op een rijtje gezet. 

Volledig scherm
De skyline van Deventer bij hoogwater. © Bas Tijhaar

In samenwerking met indebuurt Zwolle