De vestiging van Hudson's Bay in Zwolle.
Volledig scherm
De vestiging van Hudson's Bay in Zwolle. © Frans Paalman

Gemist? Sluiting Hudson's Bay Zwolle ‘verschrikkelijk’ en Hasselt houdt hoop op meteoriet

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen probleem! Dit is het belangrijkste nieuws van zaterdag 31 augustus.

Hudson’s Bay verdwijnt - De sluiting van Hudson’s Bay in Zwolle is ‘verschrikkelijk nieuws’ voor de mensen die er werken. Dat zegt economiewethouder René de Heer van Zwolle. Eerder vandaag werd bekend dat de Nederlandse vestigingen van de keten eind dit jaar sluiten. Leegstand is een klap voor de ontwikkeling van het Broerenkwartier, waarvoor juist steeds concretere plannen bestaan.

Gemeenten laten fastfood met rust - Nederlandse gemeenten doen bijna niets om de opmars van fastfoodrestaurants een halt toe te roepen. Dat blijkt uit een enquête van deze krant. Intussen stijgt het aantal zaken voor een ongezonde hap razendsnel, tot groot ongenoegen van voedingsexperts.

Geen staatswiet in Apeldoorn - De gemeente Apeldoorn was de afgelopen tijd kansloos om mee te doen aan de landelijke proef rond wietteelt. Apeldoorn stelde namelijk een voorwaarde die niet haalbaar was. Dat is opvallend, omdat deze gemeente zich weloverwogen aanmeldde na een uitvoerige politieke discussie.

Bonte stoet door Zwolle - De Zwolle Pride vierde vandaag het hoogtepunt met de bonte Pride Parade en de symbolische Pride Walk daar aan vooraf. De binnenstad was bomvol en mensen stonden rijendik langs het parcours. De Pride is donderdag al begonnen en heeft ook morgen nog een bomvol programma. 

Hasselt houdt hoop - De NASA, Nederlandse wetenschappers, meteorietjagers, boeren, burgers en buitenlui... Alle groepen zochten onderhand mee naar de meteoriet die twee maanden geleden insloeg in Hasselt. Niemand gelooft de ruimtesteen nog te vinden. Alhoewel... De wetenschappers behouden een sprankje hoop.

Premium-verhaal van de dag

Raalte drinkt door - Het blond schuimend bier gaat dit weekend weer royaal rond op het grote oogstfeest Stöppelhaene. De Raaltenaar is een stevige drinker; de Sallandse gemeente staat steevast hoog in de lijsten van bovenmatig alcoholgebruik. ,,Het is de cultuur en die verander je niet zomaar’’, weet de preventiewerker. ,,We houden inderdaad van een feestje’’, zegt de drinker. ,,Maar een probléém..? Nee hoor.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle