toch sneeuw in tilburg
Volledig scherm
toch sneeuw in tilburg © © Jan van Eijndhoven

Gemist? Sneeuw!! En: waarom truckers ontsmettende zeep meekrijgen voor onderweg

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van woensdag 26 februari.

WIT
Wie de gordijnen vanochtend opende, had kans een witte wereld te zien. Het heeft afgelopen nacht namelijk gesneeuwd en op meerdere plaatsen in Oost-Nederland bleef een laagje liggen. En morgen kan het opnieuw gaan sneeuwen.

GLAD IJS
Ramponderzoeker Paul van Buitenen begeeft zich op glad ijs, nu hij een vroegere eigenaar van het ontplofte S.E. Fireworks in Enschede aanwijst als mogelijke schuldige aan de vuurwerkramp. Dat zegt advocaat Jan Vlug. „Een aangifte wegens smaad is snel gedaan.” Vlug hakte met dat bijltje in de Deventer moordzaak.

STEEKPARTIJ
Bij een steekincident op het asielzoekerscentrum (azc) in Schalkhaar is vanochtend iemand zwaargewond geraakt

VERDACHT
Zwollenaar Merdan I. (19), verdacht van betrokkenheid bij de liquidatiepoging op Idris M. (26), is weer op vrije voeten gesteld. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er onvoldoende ernstige bezwaren om hem langer in hechtenis te houden; hij geldt nog wel als verdachte.

KAMPIOEN KIRSTEN
Kirsten Wild is voor de derde keer in haar loopbaan wereldkampioene geworden op het onderdeel scratch. Daarmee bezorgde ze Nederland woensdag in Berlijn de eerste medaille bij de WK baanwielrennen.

CORONACRISIS
Een mogelijke coronabesmetting leidde vanmiddag tot een tijdelijke sluiting van Gezondheidscentrum Zorgpost in Emmeloord. Uiteindelijk bleek er sprake van loos alarm.
Lees ook deze verhalen:
- Onderzoek: Stentor-lezers hebben ‘coronazorgen’ maar het leven gaat (voorlopig) op dezelfde voet verder.
- Chauffeurs van transporteur uit Zwolle krijgen mondkapjes en ontsmettende zeep mee tegen corona
- Deltion College in Zwolle blaast studiereizen af om corona, andere scholen twijfelen nog
- Zwolse drogist noemt mondkapje een ‘Coronavirus-mondmasker’, bam: uitverkocht
- en alle andere verhalen in ons Dossier Coronacrisis

In samenwerking met indebuurt Zwolle