Volledig scherm
Leo Halle, de Leeuw van Deventer © archief

Gemist? Standbeeld voor de Leeuw van Deventer. En: Zie ginds komt de stoomtrein

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zaterdag 21 september.

MOORD
Op gruwelijke wijze wordt weduwe Jacqueline Wittenberg (60) op 23 september 1999 in Deventer vermoord. Hoewel fiscaal jurist Ernest Louwes twaalf jaar cel krijgt, blijft twijfel de zaak domineren. In dit online dossier en deze podcast doet het onderzoeksteam van toen voor het eerst een boekje open over een van de meest spraakmakende moordonderzoeken van Nederland. 

ZIE GINDS KOMT DE STOOMTREIN
Sinterklaas komt dit jaar voor het eerst niet per boot, maar per trein aan bij zijn officiële entree in Nederland. De goedheiligman maakt gebruik van de diensten van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij om Apeldoorn te bereiken. Daar vindt op 16 november de landelijke intocht plaats.

BETON
Piet Schrijvers (72) is nog altijd een man van beton, maar in zijn hoofd ruist de ziekte van Alzheimer. Hoog tijd voor een eerbetoon aan ‘Bolle van Zwolle’ en ook ‘De Beer van de Meer’, een van de beste keepers van zijn generatie. Er is nu een boek én een documentaire over de oud-topvoetballer uit Ermelo.

VER RIJDEN
Verbaasd waren de ouders van de speelsters van MO13-1 van Olympia’28 toen de nieuwe competitie-indeling maandag bekend werd gemaakt. Het team waarin hun dochters spelen, maakt deel uit van de competitie Noord. Dat betekent dit seizoen 1218 kilometer rijden voor 420 minuten voetbal. Wie wordt daar gelukkig van?

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG
Het kost bloed, zweet en tranen, maar het komt er dan toch; een standbeeld voor Leo Halle, recordinternational van Go Ahead. ,,M’n vader was niet van de poespas, maar dit had-ie stiekem hartstikke mooi gevonden’’, zegt Ben Halle, zoon van de Leeuw van Deventer. Hij vertelt daarover in deze video:

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle