Cassandra Steenkist wilde haar keuken verbouwen, maar de stikstofperikelen gooien roet in het eten.
Volledig scherm
Cassandra Steenkist wilde haar keuken verbouwen, maar de stikstofperikelen gooien roet in het eten. © Frans Paalman

Gemist? Stikstof-uitspraak gooit roet in eten van keukenverbouwing. En: boeteregen op snelweg

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van vrijdag 20 september.

MOORDZAAK
De recherche die in 1999 de moord op weduwe Jacqueline Wittenberg uit Deventer onderzocht erkent missers te hebben gemaakt. Ook advocaat-generaal Diederik Aben van de Hoge Raad spreekt van ‘geblunder’. Advocaat Geert-Jan Knoops, die veroordeelde Ernest Louwes bijstaat, gaat vragen om heropening van de moordzaak.

ROET IN HET ETEN
Het is inmiddels een vast ritueel: tegen etenstijd gaat Cassandra Steenkist uit Zwolle met de potten en pannen de tuin in, waar de caravan staat. In het caravankeukentje bereidt ze de gezinsmaaltijd en gaat dan met de dampende schotels weer het huis in. En dat komt allemaal door de beruchte stikstofuitspraak van de Raad van State. 

LOPEN
De voettocht waarmee dj’s van 3FM in de week voor kerst geld willen inzamelen voor het Rode Kruis voert dit jaar onder meer door Zutphen, Deventer, Holten en Ommen. De zes radiopresentatoren lopen zo’n 500 kilometer van Goes naar Groningen om de strijd tegen mensenhandel te steunen.

GESCHIKT
De in opspraak geraakte donatiesite Dream or Donate heeft een overeenkomst bereikt met 31 gedupeerden. Dat stelt de advocaat van de gedupeerden. De site, waar mensen geld konden inzamelen voor bijvoorbeeld zieke kinderen, was eind augustus ineens uit de lucht. Deelnemers vreesden opgelicht te zijn.

BOETEREGEN
Snelweg A6 is na urenlange file weer vrij. Door een ongeluk eerder vanmiddag stond het helemaal vast op de snelweg richting Emmeloord. Sommige automobilisten waren de file wel zat en kozen zelf voor een snellere route, de middenberm of over de vluchtstrook. Zij kunnen volgens de politie een bekeuring verwachten

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG
Met de aanleg van nieuwe wildrasters en een rotonde, moet het aantal wildaanrijdingen op de N310 tussen Nunspeet en Elspeet fors worden teruggedrongen. ,,In overleg met de provincie Gelderland - die eigenaar is van de weg - willen we kijken wat haalbaar én betaalbaar is’’, zegt wethouder Jaap Groothuis.

De Ochtendshow To Go besteedde vrijdagochtend aandacht aan de Deventer Moordzaak:

In samenwerking met indebuurt Zwolle