Volledig scherm
Gaston van de Postcodeloterij bracht vandaag een bezoek aan Kampen. © Foto Freddy Schinkel

Gemist? Tienerterreur treft Zwolse woonwijk, miljoenenprijs van loterij valt in Kampen

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van woensdag 11 september.

Tienerterreur in Zwolle - Wat is er aan de hand in de Zwolse wijk Stadshagen? Berovingen, bedreigingen met wapens en mishandelingen komen steeds meer voor in de keurige Vinex-wijk. Opvallend is dat de daders voornamelijk tieners zijn. Vandaag werd bekend dat er één is opgepakt vanwege een gewapende straatroof van afgelopen weekend.

Drama Uddel - Het ongeluk waarbij afgelopen vrijdag een 26-jarige bijrijder uit Uddel om het leven kwam, heeft een nóg dramatischer karakter gekregen. De 17-jarige bestuurder van de auto die tegen een boom botste, had volgens de politie geen rijbewijs.

Kassa in Kampen - Feest vandaag voor de inwoners van Kampen die loten hebben van de Postcodeloterij. Althans, voor degenen die wijkcode 8265 hebben. Daar viel namelijk de Kanjerprijs van twee miljoen euro. Sommige winnaars weten al waar ze het geld aan gaan besteden.

Explosie in Wijhe - Bij Arva Specerijen in Wijhe zijn vanmiddag drie mensen gewond geraakt door een stofexplosie. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Tenminste één slachtoffer heeft ‘flinke brandwonden’ opgelopen. Het bedrijfspand liep flinke schade op.

Miljoenenfraude? - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft vandaag invallen gedaan bij nertsenfokkers en hun adviseurs in onder meer Putten en Zeewolde. De FIOD verdenkt in totaal acht mannen en een vrouw van deelname aan een criminele organisatie, belastingfraude en witwassen. Met de fraude zouden miljoenen euro’s gemoeid zijn.

Premium-verhaal van de dag

Droomboot - Patrick Fliers wilde al van jongs af aan ondernemer worden. Op zijn 21ste heeft hij van zijn hobby van luxe auto’s en schepen zijn onderneming gemaakt. En hij begint direct goed: met een boot van ruim een ton.

Volledig scherm
© Ruben Schipper

In samenwerking met indebuurt Zwolle