Volledig scherm
Vorig jaar werd een inval gedaan in het clubhuis van Satudarah in Apeldoorn. Motorclubs kunnen een vorm van ondermijnende criminaliteit zijn. © Geen

Gemist? Verdachte kappers in Apeldoorn en granaat aan Zwols café

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen vandaag? Dit was het nieuws van woensdag 10 oktober.

Chroom-6 op granaten - Defensie gebruikte op schietkamp 't Harde jarenlang granaten die chroom-6 bevatten. De bemanning van pantserhouwitzers liep daardoor mogelijk ernstige gezondheidsrisico's. Jurist Ferre van de Nadort, die interne defensie-stukken boven water kreeg, noemt het 'onbegrijpelijk'.

Verdachte kappers - Apeldoorn heeft wel heel veel kappers, zonne- en nagelstudio's en autohandelaren. 'Kluitjesvoetbal', noemt burgemeester John Berends dat. En dat is verdacht. Tientallen situaties rieken volgens Berends naar activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen. 

Granaat aan Zwols café - Aan de deurklink van café Bruut is vanmorgen een handgranaat gevonden. De EOD moest ter plaatse komen om het explosief te verwijderen. De politie verspreidde later op de dag een foto van de persoon die de granaat achterliet. Over het motief van de daad is nog niets bekend. (Lees alles over de zaak in ons dossier)

Seks met minderjarige - Een 40-jarige man uit Deventer heeft volgens het Openbaar Ministerie seks gehad met een 13-jarige jongen. Donderdag moet hij voor de rechter verschijnen in Rotterdam op verdenking van ontucht. De man ontkent in alle toonaarden.

Inval Urk - De politie heeft vanochtend een inval gedaan in een woning aan de Breezand op Urk. Een betrouwbare bron dichtbij het politieonderzoek meldt aan deze krant dat de doorzoeking te maken heeft met een groot liquidatieonderzoek in Amsterdam. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Premium-verhaal van de dag

We roeien onszelf uit - Columniste Renate Wennemars weet het zeker: We zijn van een zwak soort, wij mensen. 'We roeien onszelf uit. En dat is maar goed ook, want het wordt hoe langer hoe duidelijker dat we een vergissing zijn.'

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle