Volledig scherm
Prinses Marilène tijdens de eerste officiële slag van het Schokland Vijfje. © ANP

Gemist? Voor 1,5 miljoen aan boetes verscheurd en Schokland heeft eigen munt

JOUW REGIONIEUWS GEMIST?Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zaterdag 8 september.

Boetes verscheurd - De actievoerende politie in Oost-Nederland heeft de afgelopen weken voor bijna 1,5 miljoen aan verkeersboetes verscheurd. Het gaat om kleine overtredingen, zoals fietsen zonder licht of een paar kilometer te hard rijden.

Schokland Vijfje - Prinses Marilène heeft vanmorgen het eerste Schokland Vijfje geslagen. Met deze munt, een wettelijk betaalmiddel, wil de Koninklijke Nederlandse Munt meer aandacht vragen voor het werelderfgoed in Nederland. 

Marker Wadden - Nederland is een stukje groter geworden. Het eerste eiland van de Marker Wadden is vanochtend officieel geopend voor het publiek door minister Cora van Nieuwenhuizen. 

Schedel gevonden - Een mogelijk lugubere vondst in een bos bij Putten vandaag. Een wandelaar vond er een schedel. Het is nog onbekend of het gaat om een menselijk exemplaar. De politie doet onderzoek.

Schietpartij Zwolle - De politie is vanavond uitgerukt vanwege een schietpartij bij een woonwagenkamp in Zwolle. Niemand raakte gewond. De dader is nog voortvluchtig.

Premium-verhaal van de dag

Pietertje - Hij is net 25 jaar, maar treed nu al toe tot de hoofdredactie van Voetbal International. Een glansrijke voetbalcarrière zat er voor Pieter Zwart uit Oldebroek niet in, maar schrijftalent was er des te meer. Wij spraken 'Pietertje' over zijn passie.

Volledig scherm
Pieter Zwart (25) uit Oldebroek. © Rob Voss

In samenwerking met indebuurt Zwolle