Volledig scherm

Gemist? Vrachtwagen ramt gesloten spoorwegovergang En: Skypen met je psych in India

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van zaterdag 19 januari.

SPOORBOMEN GERAMD
Op een bewaakte overgang in Raalte heeft een vrachtwagen vanmiddag bijna een aanrijding gehad met een trein. Een chauffeur wilde oversteken met zijn vrachtwagen terwijl er een trein aankwam en kon net op tijd ontsnappen. De overwegbomen zijn beschadigd.

DROOMDEBUUT TRAINER PEC
Jaap Stam heeft zijn gewenste droomdebuut bij PEC Zwolle te pakken. In zijn eerste eredivisieduel als hoofdtrainer pakt de Kampenaar met zijn ploeg belangrijke punten tegen Feyenoord: 3-1.

BRANDGEVAARLIJKE FIETSACCU'S
Accu’s die in elektrische fietsen zitten vallen binnen afzienbare tijd onder ‘gevaarlijke stoffen’. Op verzoek van de gemeente Nunspeet, brandweer en Bovag werkt het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) aan regelgeving voor opslag van accu’s. Voorafgaand daaraan komt er een tijdelijk voorschrift. Volgens de brandweer waren er in 2017 naar schatting iedere week twee incidenten waarbij dit soort accu’s betrokken zijn.

SKYPEN MET PSYCH | PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG
Ggz-instelling Dimence laat vanaf deze week vijftig patiënten behandelen door een Nederlandstalige ‘Skype-psychiater’ in India. De beeldbelbehandeling is één van de oplossingen om het tekort aan psychiaters tegen te gaan.

In samenwerking met indebuurt Zwolle