Volledig scherm
© Ronald Bonestroo fotografie

Gemist? VVD Lelystad breekt met raadslid na pijnlijke tweet, schip én truck knallen op spoorbrug Zutphen

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van donderdag 21 maart. 

Uitslagen verkiezingen - Nederland heeft gestemd. Met Forum voor Democratie en GroenLinks als grote winnaars. Wij brachten de uitslagen van Overijssel, Gelderland en Flevoland in kaart. Zien hoe er in jouw gemeente gestemd is? Hier kun je het zien. En hier vind je de uitslagen van de waterschapsverkiezingen in Oost-Nederland.

Pijnlijke IQ-tweet - Zijn veelbesproken ‘IQ-tweet’ is raadslid Bart Schopman uit Lelystad duur komen te staan. Zijn positie binnen de lokale VVD bleek onhoudbaar door de opmerking over aanhangers van Forum voor Democratie en PVV. Schopman begint nu zelf een nieuwe partij en betuigt spijt.

Veiligheid moskeeën - Moskeeën in Oost-Nederland bezinnen zich op extra maatregelen rond het vrijdaggebed. Aanleiding is de aanslag op twee islamitische gebedshuizen, vorige week vrijdag in Nieuw-Zeeland. Ook de schietpartij in Utrecht draagt bij aan de toenemende gevoelens van onveiligheid.

Spoorbrug Zutphen - De spoorbrug bij Zutphen kreeg het donderdagmiddag flink te verduren. Er botste volgens ProRail een schip tegenaan en iets verderop een vrachtauto. Het treinverkeer lag na de dubbele botsing tijdelijk stil.

Campus Deventer - Het bedrijf Topicus en de gemeente Deventer gaan de haalbaarheid onderzoeken om tegenover het NS-station een ICT-campus te realiseren. De campus moet uitgroeien tot een gebied waar niet alleen zoals nu werknemers werken, maar ook plek is voor wonen, leren en ontspannen.

Premium-verhaal van de dag

Straat van de toekomst - In de strijd tegen wateroverlast door heftige regenval zijn alle ogen gericht op de Prins Bernhardstraat in Deventer. Die straat - volgens betrokken partijen ‘de straat van de toekomst’ - werd donderdag onder water gezet. Met de uitkomsten van dat onderzoek kunnen overige straten in Deventer klimaatbestendig worden aangepakt. 

Volledig scherm
© FOTO HISSINK
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Zwolle