Volledig scherm
Een doodgereden ree. © Staatsbosbeheer

Gemist? We botsten steeds vaker op wild. En: twijfel over ‘wietactie’ politie in Hasselt

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van dinsdag 20 augustus. 

TREIN
Oost-Nederland krijgt per spoor een betere aansluiting op de Randstad. ProRail heeft voor 2020 de ruimte op het spoor verdeeld. Reizigers uit met name Apeldoorn, Deventer en Harderwijk profiteren hiervan. 

WILD
Er wordt steeds meer wild doodgereden op de Nederlandse wegen. Deze aanrijdingen met wild zorgen jaarlijks voor minstens 30 miljoen euro schade. Dat is nog maar een voorzichtige schatting, want lang niet alle provincies hebben exacte ongevallencijfers paraat. Dat moet beter, vindt Stichting Wildaanrijdingen Nederland (SWN) uit Vaassen.

QUAD
De 31-jarige man uit Sibculo die maandag ernstig gewond raakte bij een quad-ongeluk in Kloosterhaar is een dag later aan zijn verwondingen overleden. 

WIET
Stokken en wat bladeren in de tuin herinneren aan de twee wietplanten die Jan van Raalte (73) in de tuin had staan voor zijn zieke vrouw Jannie (68). De politie haalde de planten maandagochtend weg terwijl het bejaarde echtpaar zelf niet thuis in Hasselt was. Er zijn twijfels over het handelen van de politie. ,,Ik vind het opmerkelijk. De planten staan in de buitenlucht‘’, zegt strafrechtadvocaat Anno Huisman.

BELEDIGING
Khalid H. (31) uit Amersfoort krijgt geen extra straf na de dagen die hij al in voorarrest zat voor de belediging van schrijver en columnist van De Stentor Özcan Akyol. Tegen H. werd vanochtend zestig uur taakstraf geëist, waarvan dertig uur voorwaardelijk. Hij stond vanochtend voor de politierechter in Zwolle. Hij is vrijgesproken voor belaging, maar wel veroordeeld voor belediging.

OVERLEDEN
Laura Maaskant is donderdag op 25-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat maakt haar familie dinsdag bekend. De Emmeloordse genoot vooral bekendheid door haar boek LEEF!, waarin ze beschreef hoe haar leven is veranderd nadat op 15-jarige leeftijd kanker bij haar werd geconstateerd.

SNELHEID
De politie beloofde begin juli dagelijks te gaan controleren op snelheidsovertredingen op de A1 bij Deventer, waar aan de weg gewerkt wordt. Toeval of niet; sinds de controles gedragen automobilisten zich keurig. Wegwerkers voelen zich bovendien een stuk veiliger.

CEL
No Surrender-kopstuk Ayhan Bilkoç (51) uit Zwolle gaat 5 jaar de cel in met aftrek van voorarrest, als het aan de officier van justitie ligt. 

RABOBANK
PEC Zwolle en Go Ahead Eagles denken niet dat het besluit van Rabobank, om geen clubs uit het betaald voetbal te accepteren als nieuwe klant, gevolgen voor hen heeft. Beide clubs doen zaken met Rabobank. ,,We hebben een goede relatie en dat blijft hopelijk zo’’, zegt directeur Jan Willem van Dop van GA Eagles.

DIJKGRAAF
Dijkgraaf Herman Dijk van Waterschap Drents Overijsselse Delta is vandaag op 63-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een ernstige ziekte. ,,We verliezen een kundig, krachtig, betrokken en trots bestuurder’’, stelt het waterschap.

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG
Stop een konijn in een doos, doe er een jas overheen en steek het geheel in brand. Samyra Konijnenberg schrok zich maandag wezenloos, toen ze het bericht van de politie in Apeldoorn op Facebook aantrof. Het was namelijk háár vermiste konijn. ,,Hoe ziek kan je zijn dat je dit doet?”

  1. Zwols festival ontvangt Gold Award tijdens het Award Festival in Alkmaar: ‘Bevestiging dat we op de goede weg zijn’
    PREMIUM

    Zwols festival ontvangt Gold Award tijdens het Award Festival in Alkmaar: ‘Bevesti­ging dat we op de goede weg zijn’

    Van 14 oktober tot en met 25 november kon er gestemd worden op horecagelegenheden in verschillende categorieën. Onder meer restaurants, cafetaria en broodjeszaken maakten kans op een felbegeerde Awards in hun provincie en in aantal categorieën zelfs per gemeente. Maandag 20 januari werden de prijzen uitgereikt op het Award Festival in Alkmaar. Zwolle Unlimited werd beloond met een Gold Award in de categorie Event Horeca.

In samenwerking met indebuurt Zwolle