Volledig scherm
Na de onrust in zijn straat vertrok zedendelinquent Lars van der H. uit Harderwijk. Nu reageert hij op alle commotie die is ontstaan door zijn komst. © Persbureau Heitink

Gemist? Weggejaagde zedendelinquent Harderwijk reageert op commotie en Merdan I. opgepakt voor moordpoging in Zwolle

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zaterdag 18 januari.

Weggejaagde Lars spreekt - De veroordeelde zedendelinquent Lars van der H., die afgelopen week werd weggepest uit zijn huurwoning in Harderwijk, vindt dat de gemeente te weinig heeft gedaan om hem en zijn gezin te beschermen. ,,De gemeente heeft verzaakt de bewoners tot rust te brengen”, schrijft Van der H. in een WhatsAppbericht aan de Stentor. Intussen komt opnieuw de vraag naar voren waar je veroordeelde zedendelinquenten dan wél moet opvangen, als niemand voorstander is van hun komst?

Arrestatie voor liquidatiepoging Zwolle - De politie heeft afgelopen week de 19-jarige Merdan I. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatiepoging op Idris M. (26) in de Zwolse wijk Stadshagen. De kogelregen op 22 september vorig jaar in de kinderrijke buurt zorgde voor grote onrust in Zwolle. De aanhouding vond afgelopen dinsdag plaats, blijkt uit verklaringen die in bezit zijn van deze krant.

Zoon Ruinerwold-gezin zocht hulp - De 25-jarige zoon van de verdachte Ruinerwold-vader Gerrit Jan van D. zocht al voor de inval in de boerderij hulp bij een welzijnsinstelling van de gemeente De Wolden. Dat bevestigt burgemeester Roger de Groot in een interview. ,,Hij heeft een mail gestuurd naar de welzijnsinstelling, enkele dagen voor de inval”, zegt De Groot.

Kampenaar slachtoffer steekincident - Het slachtoffer van het steekincident vrijdagavond aan de Palestrinalaan in Zwolle is een 40-jarige man uit Kampen. Dat heeft de politie vandaag laten weten. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht en vraagt getuigen zich te melden.

Ufo's in het oosten - Steeds meer mensen denken ufo’s gezien te hebben in Oost-Nederland. Sommige ufo-waarnemers geloven dat aliens al de aarde bezocht hebben. Astronoom Dap Hartmann: ,,Sorry, maar als je dat gelooft ben en blijf je een ufo-gekkie.’’

Premium-verhaal van de dag

Trudy boycot Blokker Zutphen - Wat een vrolijk middagje shoppen moest worden, eindigde voor de ongeneeslijk zieke Trudy Streppel uit Zutphen (64) in een tranendal. Ze wilde inkopen doen voor haar verjaardag op 26 januari en zegt dat ze werd afgesnauwd toen ze in haar scootmobiel de Blokker in het centrum van Zutphen in reed. Bij de Blokker wordt dat ontkend.

In samenwerking met indebuurt Zwolle