Volledig scherm
De polikliniek in Emmeloord is per direct dicht. © Foto Freddy Schinkel

Gemist? Woede en verdriet na sluiten polikliniek Emmeloord, forse straf geëist voor chaletmoord Ermelo

jouw regionieuwsBen je niet toegekomen om het regionale nieuws uit Oost-Nederland te volgen? Geen zorgen! Wij hebben het belangrijkste nieuws van vandaag voor je op een rijtje gezet.

Polikliniek plots dicht - Een onaangename verrassing in Emmeloord. Patiënten van de polikliniek van de IJsselmeerziekenhuizen kunnen daar niet meer terecht. Sinds 6 december is de vestiging gesloten. De patiëntenraad reageert verbijsterd. Bij een bezoek aan de poli zelf blijkt dat woede en verdriet overheerst.

Chaletmoord Ermelo - Het Openbaar Ministerie heeft vandaag 20 jaar cel en tbs geëist tegen de 33-jarige Janet S. uit Kampen. Ze zou een 58-jarige zakenman uit Amersfoort in haar chalet in Ermelo gruwelijk en met voorbedachte rade hebben vermoord.

Gelderse wietbende - In de zaak tegen een Gelderse wietbende zijn vandaag straffen opgelegd tot 6 jaar cel. De bendeleden kwamen onder meer uit Apeldoorn, Zutphen en Laag Zuthem. De organisatie richtte zeker 14 kwekerijen op in onder andere Epe, Biddinghuizen, Zutphen (meerdere) en Deventer.

Slot hoofdtrainer AZ - Arne Slot gaat komend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van AZ. Dat bevestigt de Alkmaarse club vandaag. Slot, geboren in Bergentheim en woonachtig in Zwolle, volgt John van den Brom op, wiens contract na dit seizoen afloopt.

Afschot Oostvaardersplassen - Het afschot van 1830 edelherten in de Oostvaardersplassen is vandaag van start gegaan. Maar dat ging niet van een leien dakje. De harde wind maakt het voor boswachters lastig. Uiteindelijk zijn er vandaag ‘slechts’ drie herten gedood. Lees in onze reportage hoe de dag verliep.

Premium-verhaal van de dag

Bewoners spelen bank - Kapitaal lenen als dorps bedrijfje is een hels karwei. Het Gelderse Laren is het zat dat initiatieven en bedrijfjes niet van de grond komen. De bewoners spelen daarom samen voor bank.

Volledig scherm
Bewoners van Laren spelen zelf voor bank. © FOTO HISSINK
  1. Stadsbussen Zwolle krijgen ander lijnnummer, lees hier de veranderingen

    Stadsbus­sen Zwolle krijgen ander lijnnummer, lees hier de veranderin­gen

    Stadsbussen in Zwolle krijgen over een maand deels een ander lijnnummer. De bestaande situatie, waarin elke lijn twee kanten op rijdt, zorgt te vaak voor passagiers die per ongeluk de verkeerde kant op reizen. De nieuwe situatie gaat in als het nieuwe busstation en de busbrug op 17 februari in gebruik worden genomen. Eerder werd al duidelijk dat de bus dan een veel groter deel van Stadshagen bedient. Door werkzaamheden bij het station rijden ieder uur tientallen bussen door de Hortensiastraat tussen Assendorp en de Pierik.

In samenwerking met indebuurt Zwolle