Volledig scherm
Durdana uit Heino werd vermoord. © blog durdana

Gemist? Zingende boerin zamelt geld in voor Farmers Defence Force en wie vermoordde Durdana uit Heino

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zaterdag 21 december.

Zingende boerin - In 2005 schreef ze al een actielied voor de boeren, nu zamelt Hennie van de Burgwal (61) uit Ens geld in voor Farmers Defence Force (FDF). ,,Dat schip mag niet ten onder gaan’’.  Het doel? 100.000 euro. 

Wie was de man achter F325124? - Ongeveer 13.000 geallieerden, waaronder zo’n 5000 Canadezen, kwamen om tijdens de bevrijdingsgevechten in Nederland. Wie waren ze voordat ze soldaat werden en hoeveel kun je 75 jaar na iemands dood nog te weten komen? De drie Canadese erevelden in Nederland proberen deze soldaten een gezicht te geven. De Stentor ging op zoek naar het levensverhaal van gunner Joseph Paul Moulins.

Jeugd - Die nieuwe burgemeester van Apeldoorn, die mag best wel wat dichter bij de inwoner staan. En vooral, doe iets om de jongeren voor Apeldoorn te behouden. Zorg voor een volwaardige hogeschool. Zorg dat het hier gaat bruisen! Apeldoorners hebben een boodschap voor de nieuwe burgemeester Ton Heerts

Kerstpakketten - De inzamelingsactie voor getroffen gezinnen van de voedselbank in Zutphen loopt zo goed, dat de initiatiefnemers besloten hebben pas dinsdag kerstpakketten uit te gaan delen. Het oorspronkelijke plan was om dit weekeinde al te gaan uitdelen. Goed nieuws, terwijl het er een paar dagen geleden nog op leek dat de minima helemaal geen kerstpakket zouden krijgen. 

Snijden in zorg - Met het verdwijnen van de voordelige gemeentepolis, verlagen Veluwse gemeenten hun bijdrage aan zorgkosten voor inwoners met een laag inkomen. Dat blijkt na vragen van de Stentor aan Apeldoorn, Epe, Oldebroek en Brummen. ,,Hiervoor vreesde ik al”, reageert PvdA-Kamerlid John Kerstens.

Premium-verhaal van de dag

Wie vermoordde Durdana uit Heino? - Waren het piraten of haar eigen man Peter? Drie jaar lang ontdekt het echtpaar samen de wereld, totdat hun avontuur voor de kust van Colombia in een nachtmerrie verandert. Durdana wordt vermoord. Dinsdag staat haar man in Utrecht voor de rechter op verdenking van moord op zijn vrouw.

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.

In samenwerking met indebuurt Zwolle