Volledig scherm
Het kruispunt in Zwolle werd na het ongeluk deels afgezet voor politie-onderzoek. © Stefan Verkerk / News United

Gemist? Zwollenaar komt om bij verkeersongeluk, en: Carlijn Achtereekte uit Lettele wint NK allround

Even geen nieuws gevolgd uit Oost-Nederland? Wij hebben het belangrijkste nieuws van vandaag voor je geselecteerd:

Verkeersdode - Een 69-jarige man kwam afgelopen nacht bij een verkeersongeluk in zijn woonplaats om het leven. Het slachtoffer werd geschept toen hij een kruising overstak.

Gouden Carlijn - Schaatsster Carlijn Achtereekte uit Lettele won vandaag de titel op het NK allround. Door haar overwinning mag ze ook naar het WK allround, begin maart in Calgary.

Uitspraak - De uitspraak van John Berends over een uitruil van Teuge en Klarenbeek tussen de gemeenten Apeldoorn en Voorst leverde nogal wat verontwaardigde reacties op. De Apeldoornse burgemeester reageert daar weer nuchter op: ,,Naar mijn idee mag je het daar best over hebben, zonder in de kramp te schieten.’’

Knuffelhaai - Een melding over een ingepakt stoffelijk overschot in Harderwijk bleek afgelopen nacht toch iets anders te zijn. Agenten vonden een enorm knuffeldier.

Personeelstekort - Help! Er zijn niet genoeg mensen in de infrasector om aanstaande verbreding van de N35 en A1 uit te voeren. Toch is er hoop voor de toekomst.

Tandpasta - Twee mannen uit Georgië  werden opgepakt langs de A28 bij ‘t Harde. De Georgiërs hadden maar liefst 208 tubes met vermoedelijk gestolen tandpasta bij zich.

Premium-verhaal van de dag 

Apeldoornsche Bosch - In één nacht ‘verdwenen’ tijdens de oorlog bijna 1300 bewoners van de psychiatrische instelling Het Apeldoornsche Bosch. Nu zijn er plannen voor een herinneringscentrum.  Lees hier de reconstructie van de gruwelijke deportatie die morgen wordt herdacht. Eli Asser, die werkte als leerling-verpleegkundige en daags voor de wegvoering onderdook, overleed dit weekend op 96-jarige leeftijd.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Zwolle