Geopende Zalnébrug zorgt voor veiligere situatie bij N35 Zwolle

videoGeen gevaarlijke situaties meer voor fietsers op het drukke kruispunt bij de N35 in Zwolle. De Zalnébrug, die over de kruising N35 en Oldeneelallee hangt, is woensdag officieel geopend.

Op de hoek van de Zalnéweg en Heinoseweg stonden onder anderen de gedeputeerde van de provincie Overijssel Bert Boerman, wethouder William Dogger en directeur van aannemersbedrijf Heijmans Marco van der Kuilen, die veel goede woorden over hadden voor de nieuwe fietsbrug. De immense brug maakt een veilige verbinding tussen Zwolle en Wijthmen mogelijk. Daar hebben de fietsers vanaf Dalfsen en Heino naar Zwolle en vice versa veel baat bij. Naast de fietsbrug werd ook de verbreding van de N35 in Zwolle gevierd.

Eerste fietsers

De eerste mensen fietsten, eigenlijk nog illegaal, al over de brug toen de opening nog bezig was. Zo kwam Wessel van Keulen net uit Heino gereden. ,,Het stuk naar boven gaat goed." Het oversteken vindt hij ook een stuk veiliger dan de oorspronkelijke overgang. Daar is Hans Broeks het ook mee eens. ,,Ik fiets altijd naar de golfclub vanaf Zwolle-Zuid. In de spits stond altijd de kruising vol en ondanks dat je groen licht had moest je tussen de auto's door kruipen. Dit was noodzakelijk. Het is ook fijn voor alle jeugd die naar de Wijthmenerplas gaat." 

Nieuwsgierigheid

Dat bevestigde ook wethouder William Dogger in zijn toespraak. ,,Veel jonge mensen maken gebruik van de Wijthmenerplas en kunnen nu veilig oversteken." De veiligere situatie zorgt ook voor opluchting bij Tom Jansen en Gerrie Lensink. ,,Twee keer per week halen we de kleinkinderen op vanuit Berkum. Dat gaan we nu doen via deze route." De enorme brug wekt nieuwsgierigheid op. ,,Ik was benieuwd of het al zo ver was", zegt Gerard Harbrink. ,,Ik hoorde net dat ik eigenlijk in overtreding ben." De grote brug is sinds woensdagmiddag toegankelijk voor iedereen. 

Wessel van Keulen fietst soepel als één van de eerste over de nieuwe Zalnébrug.
Volledig scherm
Wessel van Keulen fietst soepel als één van de eerste over de nieuwe Zalnébrug. © Wilbert Bijzitter
  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle