Gymnasium Celeanum herdacht de deportatie van 84 Joodse Zwollenaren vanuit de voormalige gymzaal aan de Veerallee, precies 80 jaar geleden. Nabestaande Gerard Sanders hield korte speech en legde de eerste bloem bij de Rozenboom.
Volledig scherm
PREMIUM
Gymnasium Celeanum herdacht de deportatie van 84 Joodse Zwollenaren vanuit de voormalige gymzaal aan de Veerallee, precies 80 jaar geleden. Nabestaande Gerard Sanders hield korte speech en legde de eerste bloem bij de Rozenboom. © Frans Paalman

Gerard Sanders even terug in geboorteplaats Zwolle ter herdenking van zijn omgekomen grootouders

Het is precies 80 jaar geleden dat tientallen Joodse Zwollenaren werden gedeporteerd vanuit de gymzaal van het Gymnasium Celeanum aan de Veerallee. Gisteren vond hier de jaarlijkse herdenking van dit leed plaats, met onder meer een rozentocht en bloemlegging. Nabestaande Gerard Sanders is een van de aanwezigen.

  1. d’Olde Veste’54 boekt belangrijke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam
    Liveblog

    d’Olde Veste’54 boekt belangrij­ke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam

    Oranje trapte al om 16.00 uur af voor het achtste finaleduel met de Verenigde Staten en dat was voor veel amateurclubs reden om de wedstrijden van hun eerste elftal te vervroegen. Dat weerhield HHC Hardenberg er niet van om in Volendam te bewijzen dat het dit seizoen meedoet om de titel. SV Urk slaagde er daarentegen niet in de derde zege op rij te boeken en VVOG kreeg een tik van Harkemase Boys. Berkum liep eveneens tegen een teleurstelling aan, terwijl d’Olde Veste’54 juist drie belangrijke punten in de wacht sleepte.