Volledig scherm
PREMIUM
De rotonde op de Burgemeester Roelenweg en de Pannekoekendijk, het meest onveilige verkeerspunt van Zwolle. © Frans Paalman

'Gevaarlijkste kruispunt' van Zwolle gaat op de schop

Het meest onveilige verkeerspunt in Zwolle is de rotonde op de Burgemeester Roelenweg en Pannekoekendijk. Dat constateert de gemeente Zwolle op basis van het aantal ongevallen in de periode 2014 tot en met 2017. 

Zwolle wil deze rotonde, waar relatief veel aanrijdingen met fietsers zijn, op z'n vroegst volgend jaar veiliger maken, laat wethouder William Dogger aan de gemeenteraad weten. Hij heeft een top tien van gevaarlijkste kruispunten opgesteld na vragen van de VVD-fractie. Die wil weten wat het college gaat doen met de uitslag van het lezersonderzoek van de Stentor, afgelopen juli. Daarin vroeg de redactie wat Zwollenaren als 'meest onveilige plek voor fietsers' ervaren. De fietsrotonde op de Wipstrikkerallee kreeg de meeste stemmen. Vaak gaat het er maar net goed, merken lezers.

  1. PEC Zwolle schrijft brief naar KNVB en Ajax: Draai datum uitduel terug naar 2 maart

    PEC Zwolle schrijft brief naar KNVB en Ajax: Draai datum uitduel terug naar 2 maart

    PEC Zwolle heeft de KNVB en tegenstander Ajax officieel verzocht de datum voor de uitwedstrijd in Amsterdam, die deze week ‘in het belang van het Nederlandse voetbal’ werd vastgesteld op woensdag 13 maart, terug te draaien naar zaterdag 2 maart. Dat heeft de directie van de eredivisionist de voetbalbond en Ajax in een brief laten weten. ,,Een duidelijker voorbeeld van competitievervalsing kan ik me niet bedenken.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle