Volledig scherm
PREMIUM
Coffeeshop De Pijp aan de Vechtstraat. © Frans Paalman

Gevreesde overlast bij coffeeshop De Pijp in Zwolle blijft uit

In en rond de Vechtstraat wordt nauwelijks overlast ervaren van de nieuwe coffeeshop De Pijp. Zelfs tegenstanders erkennen krap twee maanden na opening van de vijfde Zwolse wietwinkel dat de gevreesde ellende uitblijft.

Tijdens een bijeenkomst waarop gemeenteraadsleden zich lieten informeren over de nieuwe coffeeshopregels, zei de Zwolse politiechef Riemer van Beem gisteravond dat er nauwelijks overlast is rond De Pijp. Een boodschap die de uiterst kritische buren Peter Houpt en Erwin van der Worp onderschrijven. Zij roerden zich in de maanden voor de opening van de shop en vreesden veel (verkeers)overlast. De Pijp-eigenaar Roy Lensink is niet verrast over de huidige situatie: ,,Er was in de buurt veel angst voor het onbekende.’’ Volgens hem draaien de zaken goed in zijn winkel.

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle