Nienke Siero met haar dochtertje Sammie op Bali.
Volledig scherm
PREMIUM
Nienke Siero met haar dochtertje Sammie op Bali. © Eigen foto

Gezin met dochtertje Sammie (1) uit Zwolle veilig terug van Bali

Het gezin uit Zwolle dat bang was om te stranden op Bali, is veilig teruggekeerd in Nederland. Nienke Siero (32), die op Bali op vakantie was met haar man Frank (31) en dochtertje Sammie (1): ,,We kregen na het artikel in jullie krant eindelijk iemand te pakken van KLM en ineens ging het snel. Zondagochtend kwamen we thuis.’’

 1. Heinoër schrijft kinderboek, vader overleden Tobias illustreert

  Vader Reitse illu­streert in kinderboek, deel opbrengst naar stichting overleden Zwolse Tobias

  Marechaussee Dennis van Vilsteren uit Heino had tijd over en besloot een kinderboek te schrijven. Het werd een verhaal over vriendschap, nazi’s en ziekte. ,,Omdat in het leven niet alles goed gaat’’, zegt de schrijver. Daar kan de illustrator van Op zoek naar een schat over meepraten. Reitse Sybesma verloor zijn zoon Tobias aan hersenstamkanker. Een deel van de opbrengst van het boek is voor de naar Tobias vernoemde stichting.
 2. Ecologisch pleidooi voor duisternis in Zwolle: ‘Waarom moet de Sassenpoort in de schijnwerpers staan?’
  PREMIUM

  Ecologisch pleidooi voor duisternis in Zwolle: ‘Waarom moet de Sassen­poort in de schijnwer­pers staan?’

  ,,Waarom moet de Sassenpoort elke avond in het volle licht gezet worden? Laat de duisternis de duisternis.’’ In het weekend waarin het weer een uur eerder donker wordt, bestrijden natuur- en milieuorganisaties de lichtvervuiling. Zwollenaar Evert Ruiter, voorzitter van lokale natuurclub KNNV, licht de waarde van het donker uit tijdens een rondje Park de Wezenlanden.

In samenwerking met indebuurt Zwolle