Volledig scherm
Dennis Kaatman van het Vliegend Paard zoekt iemand voor de invulling van een klein pand aan de Voorstraat. © Frans Paalman

Gezocht: ondernemer voor pop-up restaurant in Zwolle

Dennis Kaatman is op zoek naar een origineel idee voor een leegstaand pand aan de Voorstraat. Initiatiefnemers kunnen zich melden. 

Een nieuwe horecazaak moet het leegstaande pand waar eerder Buddy's zat opvullen. ,,We denken dat dit ons als straat kan versterken. De zaken hier draaien goed, maar iets extra's kan geen kwaad", stelt Dennis Kaatman. Hij is in het dagelijks leven eigenaar van Café het Vliegende Paard en in zijn vrije tijd helpt hij als projectleider bij het zoeken naar een geschikte eigenaar voor de nieuwe zaak. 

Sluiting

Al sinds maart staat het pand in de Voorstraat leeg. ,,De eigenaar van eetcafé Buddy's heeft besloten om ermee te stoppen, omdat zijn concept gewoon niet goed liep."

Kaatman zou het fijn vinden als er weer een plek komt die gericht is op de daghoreca. Daarom lijkt het hem een goed plan om startende ondernemers een kans te geven in het pand dat nu leegstaat.  ,,Zo kunnen mensen met een goed idee ook de kans krijgen om iets op te zetten. Daar komt vaak veel bij kijken en wij kunnen daarbij helpen. We zoeken iemand die een goed idee heeft. Dus mensen met toffe ideeën, roept u maar."

Daghoreca

Het concept moet vooral gericht zijn op de daghoreca. ,,We hebben hier al veel nachthoreca, een eettentje zou daarop een goede aanvulling zijn. Natuurlijk mag daar ook eventuele avond- en nachthoreca bij horen, maar de hoofdzaak moet dag zijn. Verder moet de onderneming natuurlijk wel levensvatbaar zijn."

De initiatiefnemer wordt gesteund door Kaatman en andere ondernemers met het opzetten van de zaak. ,,Daarnaast bieden wij ook een huurprijs aan die afhankelijk is van de omzet. Er is al een keuken en materiaal aanwezig en ook tafels en stoelen zijn er. Bovendien is dit een goede plek voor een startende ondernemer, zo vlakbij de Primark."

Mogelijkheden

Kaatman is erg benieuwd welke reacties hij gaat krijgen. ,,Dat mag van alles zijn, een koffiezaakje of juist een zaak met Mexicaanse wraps. Het kan bijvoorbeeld ook iets zijn voor mensen met een foodtruck die in de wintermaanden hun activiteiten binnen willen voortzetten."

De locatie is in eerste instantie tijdelijk. ,,Maar als het goed bevalt, kan het natuurlijk ook voor langere tijd worden", licht Kaatman toe.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via info@bureaubox.nl.

In samenwerking met indebuurt Zwolle