Volledig scherm
© Gezienus bruining

Gezocht: wilde deerne voor op de planken

Wie wordt de Wilde Deerne van Zwolle? Het gelijknamige theaterspektakel, dat 11 mei in première gaat, roept Zwollenaren op zich te melden voor een van de hoofdrollen. 

,,Het zou geweldig zijn om nieuwe talenten te ontdekken in Zwolle", zegt Ilona Kevelham, creatief producent van de Zwolse Stadsproductie. ,,We doen een oproep aan heel Zwolle om zich te laten zien." Want ook al is er landelijk meer dan genoeg talent te vinden voor het theaterstuk, alleen acteurs die wonen, werken of studeren in Zwolle komen in aanmerking voor de auditie. ,,Dat je de Wilde Deerne ook in de supermarkt tegen kan komen", aldus Kevelham. 

Wolfsmeisje

Het waargebeurde verhaal van het Zwolse wolfsmeisje dat uit Antwerpen verdween en weer in Zwolle werd gevonden, wordt precies driehonderd jaar naar dato op de planken gebracht. De grote theaterproductie is een samenwerking van onder andere Typhoon en vijf Zwolse theatergezelschappen. Voor de vertelling worden drie 'deernes' gezocht: een jong kind van tussen de zeven en tien jaar, nog een wat ouder wolfsmeisje van rond de veertien jaar en een jonge vrouw van tussen de zestien en negentien jaar is. 

Statenzaal

De audities staan gepland voor het weekend van 20 en 21 januari in de Statenzaal. Naast een deerne in drie verschillende vormen zoeken de theatermakers ook acteurs voor onder andere de rol van gids, de moeder van de deerne en de Zwolse vrouw die het wolfsmeisje opving in haar huis naast de Peperbus. Naast de grotere rollen zoekt de Stadsproductie op termijn ook groepen die het wolfsmeisje in verschillende scenes zal ontmoeten. 

Aanmelden voor de audities kan op www.dewildedeerne.nl

In samenwerking met indebuurt Zwolle