Voormalig hartchirurg Hauw Sie, is gepensioneerd, maar zet zich nu in voor de GGD IJsselland op de priklocatie IJsselhallen in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig hartchirurg Hauw Sie, is gepensioneerd, maar zet zich nu in voor de GGD IJsselland op de priklocatie IJsselhallen in Zwolle. © Frans Paalman

GGD-arts Hauw Sie ziet huilende jongeren met prikangst: ‘Als ouders hun kind pamperen, gaat het mis’

Honderden jongeren die bij GGD IJsselland voor een vaccinatie komen, hebben prikangst.  Medewerkers begeleiden mensen die het eng vinden. Een middag op de priklocatie bij de Zwolse IJsselhallen.

11 reacties

 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Laten wij gewoon gaan stoppen met deze waanzin.. EN Paul, doe je ogen eens open, ga gezond leven en eten, dan heb jij deze injectie niet nodig in je lichaam... Wel vreemd dat een Hartchirurg dit zegt dat kinderen angst hebben. En ookal ben je al 3 keer ingeënt, dan zal de 4de keer ook komen en de 5de keer..... Maar ieder z'n eigen keuze. Ikzelf ben 62 Jr, ben kerngezond en oersterk, kwestie van normaal en gezond leven! Kwestie van je immuunsysteem op peil te houden. Nou, beste mensen, Suc6
 • Harm Platz

  1 jaar geleden
  Al dat gepamper zorgt dat kinderen bang worden gemaakt voor een prikje. Hetzelfde geldt voor de tandarts. Kinderen die niet bang zijn en dan gaan de ouders "moed" inpraten en dan worden ze bang. "Dan krijg je zo een ijsje of een knuffel". Dan leert men het kind de volgende keer bang te zijn en of te janken. Net doen of het gewoon is, is het devies en als er een kind jammert: "niet zeiken joh, het is haast niet" want dan heb je je kind geleerd zich niet aan moet stellen.
 • Paul

  1 jaar geleden
  E Goedhart, ik kan op internet ook vinden dat kabouters bestaan en Henk Hartog, steeds dat zelfde riedeltje begint saai te worden. Verzin eens een nieuwe tekst. En Stentor? Jullie zelf als nieuwsmedia worden er niet geloofwaardiger op wanneer jullie telkens weer reacties toestaan die bol staan van missinformatie.
 • Marinus van Boeyen

  1 jaar geleden
  Jammer na mijn reactie op dit item las ik pas de eerdere reacties,sorry beste mensen u hebt dat artikel niet goed begrepen volgens mij.
 • Marinus van Boeyen

  1 jaar geleden
  Wellicht is het beter de prik bij de huisarts met het kind op te halen. De hal is op zich al imponerend voor de kinderen.