Volledig scherm
PREMIUM
Het Gat van de Langenholterweg, met onder de restanten van de vroegere Fröbelschool. Na de brand hebben struiken gaandeweg bezit genomen van de school. © Wilbert Bijzitter

‘Gifsoap’ nadert ontknoping: appartementen op plek oude school Langenholterweg in Zwolle

De verlossing is nabij: binnenkort gaat de sloopkogel door de vroegere Fröbelschool aan de Langenholterweg in Zwolle. Met de bouw van twaalf appartementen komt een einde aan de ‘gifsoap’ die deze straat ruim dertig jaar in haar greep hield.

De Zwolse ondernemer Aviad Atia heeft onlangs de al jaren leegstaande, uitgebrande school aan de Langenholterweg gekocht. Hij wil op die plek een nieuw appartementencomplex van drie verdiepingen bouwen, geschikt voor twaalf startersappartementen van zo'n vijftig vierkante meter. Het worden allemaal huurappartementen met een berging. ,,Het zou mooi zijn als het dit jaar nog lukt’’, zegt Atia. Het binnenterrein wordt volgens hem een parkeerplaats voor tien á twaalf auto's.

  1. ‘Hennephuurder’ wint rechtszaak en kan zich weer inschrijven voor woning in Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wint rechtszaak en kan zich weer inschrij­ven voor woning in Zwolle

    Woningstichting SWZ heeft ‘onzorgvuldig gecommuniceerd’ over het huurverbod van Zwollenaar A.G., stelt de rechter. De man mocht twee jaar lang geen woning huren, nadat hij was betrapt op een hennepkwekerij. Hoewel SWZ meende dat het verbod pas inging op 1 oktober 2017, toen G. zijn huis verliet, kreeg de man eerder een automatische mail waarin de datum van 1 maart stond. Hij eiste deze week dat hij zich alweer kon inschrijven voor een huurwoning en krijgt nu gelijk van de rechter.

In samenwerking met indebuurt Zwolle