‘Gouden keuze’, ‘een fijn mens’: Zwolle en regio in hun nopjes met burgemeester Snijders

Het regende maandagavond felicitaties in de groepsapp van burgemeesters uit de regio IJsselland. ,,Collega’s vinden het fantastisch dat Peter de rol van Henk Jan gaat overnemen. Met veel woorden van blijdschap dat we hem voor de regio mogen houden’’, zegt burgemeester Bort Koelewijn van Kampen. Kort na het bekend worden van de voordracht van Snijders zijn de reacties vanuit Zwolle en de regio louter positief.

Directeur Ralph Keuning van Museum de Fundatie kent Snijders al een beetje. ,,In 2012 hebben we een satellietvestiging in het stadhuis van Hardenberg geopend. Hij was heel enthousiast over die vestiging, verder weet ik nog niet hoe groot zijn cultureel hart is.’’ Keuning denkt dat de nieuwe burgemeester ‘de vlag kan zijn’ van de stad Zwolle, ‘die zich hard ontwikkelt, zowel economisch als cultureel’. ,,Hij heeft denk ik een holistische kijk op de ontwikkeling van de stad, niet alleen maar sociaal-economisch of sportief-cultureel. Ik verheug me erop om met hem door De Fundatie te lopen en dan eens te kijken waarvoor zijn culturele hart extra klopt. Ik ga hem binnenkort uitnodigen.’’

  1. Opschudding om glazenwassers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfsnaam, alles in orde’
    PREMIUM

    Opschud­ding om glazenwas­sers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfs­naam, alles in orde’

    Het zal je gebeuren. Staan er ineens twee onbekende glazenwassers je ramen te lappen, terwijl je daar niet om hebt gevraagd. Meerdere straten in Assendorp en de Pierik in Zwolle stonden maandag in rep en roer om de onbekende schoonmakers. De politie rukte drie keer uit. Uiteindelijk lijkt het te gaan om een misverstand: de ‘vaste’ glazenwasser is overgenomen. ,,Goed dat mensen alert zijn en ons tippen’’, zegt de politie.

In samenwerking met indebuurt Zwolle