Volledig scherm
De vier locaties van Landstede en de locatie van ROC Menso Alting kregen vandaag van het Voedingscentrum een gouden Schoolkantine Schaal voor hun gezonde kantine voor zowel scholieren als medewerkers. © Eigen foto

Gouden Schoolkantine Schaal voor Landstede en ROC Menso Alting in Zwolle

Vier locaties van Landstede in Zwolle en één locatie van ROC Menso Alting in Zwolle hebben vandaag, tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine, een gouden Schoolkantine Schaal uitgereikt gekregen. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. 

Tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine, dinsdag 17 april, heeft het Voedingscentrum de schalen persoonlijk overhandigd aan de cateraars van de locaties Landstede MBO Stadionplein, Fuchsiastraat, Dokterspad en Rechterland en de cateraar van locatie ROC Menso Alting Zwolle. 'De verschillende locaties hebben hard gewerkt om de kantines nog gezonder te maken', meldt Gert de Groot van Landstede. 'Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantines. Het oog van studenten en medewerkers valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt of flesjes water op de balies'. De scholen zijn volgens de Groot dan ook blij met het aanbod dat 'verleidt om een betere keuze te maken in plaats van een ongezonde keuze'.

Gezondere Kantines

De Landstede MBO locaties en de locatie van ROC Menso Alting Zwolle hebben ten opzichte van het jaar 2017 de kantines nog gezonder gemaakt. Dit aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De scholen, als onderdeel van Landstede Groep, hebben aandacht voor de gezondheid van zowel studenten als medewerkers. 'Landstede Groep vindt het belangrijk om een actieve en gezonde leefstijl bij zowel studenten als medewerkers te stimuleren en één van de manieren om dit te doen is het hebben van gezonde kantines'.

Gezonde School

Zowel Landstede als ROC Menso Alting Zwolle mag zich officieel een Gezonde School noemen. De meeste scholen bezitten namelijk het keurmerk Gezonde School op de thema’s ‘voeding’, ‘bewegen en sport’ en ‘psychosociaal welbevinden’.

In samenwerking met indebuurt Zwolle