De rotonde van de Stadshagenallee (foto), de Havezathenallee en de Eli Heimanslaan in Stadshagen is een van de grootste knelpunten in de Zwolse wijk. Tijdens de ochtendspits, als de scholen ook op het punt van beginnen staan, moeten auto's tot vijf minuten wachten voor ze de rotonde kunnen passeren.
Volledig scherm
PREMIUM
De rotonde van de Stadshagenallee (foto), de Havezathenallee en de Eli Heimanslaan in Stadshagen is een van de grootste knelpunten in de Zwolse wijk. Tijdens de ochtendspits, als de scholen ook op het punt van beginnen staan, moeten auto's tot vijf minuten wachten voor ze de rotonde kunnen passeren. © Frans Paalman

Groeiend Stadshagen slibt dicht

Stadshagen krijgt steeds meer te maken met dichtslibbende wegen tijdens de ochtendspits. Als de halve wijk 's morgens naar het werk gaat, is het al snel aansluiten in een lange rij auto's en busjes. Wethouder Monique Schuttenbeld vreest dat de inwoners maar moeten wennen aan de drukte, want ingrijpen is moeilijk. Over aanpassingen rond het grootste knelpunt, de drukke rotonde Stadshagenallee-Havezathenallee, wordt wel nagedacht.