Volledig scherm
PREMIUM
Volgens GroenLinks-raadslid Margriet Leest is het niet altijd lekker om op het terras van sigarettenrook te moeten ‘genieten’. © Marco De Swart

GroenLinks wil af van rokers en heaters op terrassen in Zwolle

Passen energieslurpende terrasheaters en de geur van sigarettenrook nog bij een stad die zich wil profileren als groenste jongetje van de klas? Wat GroenLinks betreft moet het afgelopen zijn met de buitenverwarming in Zwolle. Ook het roken op terrassen moet drastisch verminderd worden. Een voorstel dat niet bij iedereen in de smaak valt. 

GroenLinks-gemeenteraadslid Margriet Leest lanceerde haar plannetje voor de verbanning van heaters en rokers tijdens het debat over de horecavisie. ,,Heaters zijn niet meer van deze tijd, veel ondernemers gaan er ook al kritisch mee om. Als op een terras een heater aan moet, verplicht je ondernemers eigenlijk om jou te blijven verwarmen. Ze gaan de buitenlucht verwarmen om jou prettiger te laten zitten. Je kunt daar ook anders over gaan denken. Zitten we niet te lang buiten wanneer er heaters gebruikt moeten worden? Neem anders een deken of extra trui mee.’’ En wat de rokers betreft: ,,Ik zit ook graag op het terras, maar het is niet altijd lekker om van sigarettenrook te moeten ‘genieten’. Er zijn genoeg mensen die bewust bezig zijn met hun gezondheid, kunnen we daar ook rekening mee houden?’’ Wat haar betreft wordt de helft van de terrassen rookvrij.

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle