Het oude rangeerterrein maakt plaats voor een hypermoderne parkeerplaats voor treinen, inclusief perrons en verlichting.
Volledig scherm
PREMIUM
Het oude rangeerterrein maakt plaats voor een hypermoderne parkeerplaats voor treinen, inclusief perrons en verlichting. © Frans Paalman

Grootschalig zandtransport voor modern rangeerterrein in Zwolle

Bij station Zwolle laat ProRail een enorm rangeergebied aanleggen voor passagierstreinen. Daarvoor moet het terrein eerst drie meter worden afgegraven. Drukte op het spoor vraagt om deze extra 'parkeerruimte' .

  1. Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie
    Liveblog

    Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie

    Asv Dronten promoveerde een paar maanden geleden naar de eerste klasse en was er alles aan gelegen om het seizoen met een overwinning te beginnen. Daar is de ploeg van Patrick Posthuma in geslaagd. AGOVV, Hierden en SC Rouveen beleefden daarentegen een teleurstellende start van de competitie. Ook SV Urk kwam niet sterk voor de dag, terwijl DVS’33, Flevo Boys en VVOG bleven steken op een puntje. HHC Hardenberg pakte wel de volle buit. Het toetje tussen Heino en Rohda Raalte eindigde in een relatief zorgeloze zege voor de bezoekers.