Arme inwoners moeten een gift kunnen krijgen voor het isoleren van hun huis, stellen ChristenUnie en GroenLinks.
Volledig scherm
PREMIUM
Arme inwoners moeten een gift kunnen krijgen voor het isoleren van hun huis, stellen ChristenUnie en GroenLinks. © Getty Images

Grootste partijen van Zwolle: Geef arme inwoners 2500 euro voor isoleren woning

De twee grootste politieke partijen van Zwolle willen dat arme inwoners 2500 euro kunnen krijgen van de gemeente wanneer ze hun huis isoleren. Met dit voorstel komen ChristenUnie en GroenLinks kort voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook oppositiepartijen willen meer steun voor Zwollenaren vanwege de stijgende energieprijzen.

12 reacties

 • Elly Verrips

  4 maanden geleden
  Mocht deze regeling er toch doorkomen wat ik niet hoop dan ook scherp controleren of het geld daadwerkelijk voor isolatie gebruikt wordt en niet voor iets anders. Zoja geld terugeisen.
 • Bossy Tosma

  4 maanden geleden
  Arjan kok Ik woon in een huurwoning met label G .of H Enkel glas hele woning , de woningbouw laat al 4 jaar wachten op de renovatie en zoekt zogenaamd een goedkope aannemer en dan weet je nu dat het echt oud en nieuwe nieuws word bij deze. Geen woorden meer over woningbouw wil mij niet horen zo erg is het wacht nog steeds op isolatie.
 • arjan kok

  4 maanden geleden
  Bert Huijgen. Je zegt dat de woningbouw dat niet doet. Geen idee waarom de fake info verspreid, want elke woningbouw is er op alle vlakken al jaren mee bezig. Van dubbele beglazing tot het opvullen van muren en kruipruimte isolatie.
 • evert koekkoek

  4 maanden geleden
  Met de verkiezingen in zicht en alle mooie beloftes die worden gedaan vraag ik mij af wat er na de verkiezingen van al deze mooie beloftes terecht komt.
 • Henk van Raaij

  4 maanden geleden
  Er zullen niet zoveel mensen zijn onder de armoede grens met een eigen huis (dat denk ik tenminste) Als het geen eigen huis vallen ze veelal onder de woningbouw
 1. Huisartsen uit regio protesteren in Den Haag: ’Organisaties moeten niet bij alles zeggen ‘bel de huisarts maar’

  Huisartsen uit regio proteste­ren in Den Haag: ’Organisa­ties moeten niet bij alles zeggen ‘bel de huisarts maar’

  ‘Uw huisarts verzuipt!’ Treffender kunnen de huisartsen uit Deventer, Raalte en Luttenberg hun zorgen zoals getoond op het spandoek, niet verwoorden. Vanochtend verzamelden ze zich op het station in Deventer om de trein te pakken naar Den Haag. De paarse krokodil hebben ze bij zich. Die staat symbool voor de volgens huisartsen overbodige administratie waarmee ze te maken hebben.