Grote belangstelling faillissementsverkoop Kunstuitleen Zwolle

VideoKunstliefhebbers kwamen donderdagochtend massaal naar de faillissementsverkoop van de Kunstuitleen Zwolle aan de Voorstraat. Het Kunsthuis uit Groningse Oudeschans dat de failliete Kunstuitleen Zwolle heeft overgenomen deed een deel van de collectie weg met een forse korting van 75 procent. 

Na start van de uitverkoop om 10 uur, was binnen een uur tijd een groot deel van de uitgestalde werken al verkocht. Sommige liefhebbers gingen met vijf, zes werken de deur uit. 

Grote schoonmaak 

Het Kunsthuis hield grote schoonmaak omdat ze nog voor het einde van deze maand het pand aan de Voorstraat moet hebben verlaten. Het vindt de huurprijs te hoog en de locatie ook niet geschikt om de activiteiten voor te zetten. De overnamepartij zoekt nog naar een alternatieve locatie in de stad.

De werken die nu van de hand gingen dubbelden veelal met de werken die in Het Kunsthuis in Oudeschans staan, aldus de organisatie. Het gaat daarbij vooral om zeefdrukken waarvan er meerdere zijn gemaakt. De werken die in consignatie waren gegeven, worden binnenkort door de kunstenaars opgehaald. 

Het publiek van de faillissementsverkoop had niet alleen oog voor de kunstwerken, maar ook voor de inventaris. Vitrinekasten, stoelen en zelfs een koffiezetapparaat en een strijkijzer gingen gretig van de hand. De Kunstuitleen Zwolle houdt vrijdag en zaterdag nog uitverkoop.

Volledig scherm
© Alex Mulder

In samenwerking met indebuurt Zwolle