Volledig scherm
John Visscher met zijn gezin: echtgenote Gea en dochters Maureen, Manouk en Zara © eigen foto

Grote collecte voor behandeling zieke Zwollenaar John Visscher (49)

Een groot aantal vrijwilligers houdt zaterdag in drie Zwolse winkelcentra een collecte om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de zieke John Visscher (49) uit Zwolle. Hij heeft darmkanker en is in Nederland uitbehandeld. Het geld is bedoeld voor levensverlengende chemotherapie in Duitsland. 

Zijn drie dochters startten vorig jaar met de actie JohnStrijd om ‘tijd te kopen‘ voor hun vader. Ze hielden onder meer een benefietconcert met een veiling en tal van bedrijven en particulieren zetten acties op voor de familie. Inmiddels heeft Visscher mede dankzij de donaties vier behandelingen kunnen ondergaan in Duitsland. Die hebben geholpen, zegt zijn oudste dochter Maureen (22). ,,De tumoren zijn het afgelopen half jaar amper gegroeid, terwijl vorig jaar de verwachting was dat hij de kerst niet zou halen. Dus we hebben in elk geval tijd gewonnen. Maar een nieuwe behandeling is nu wel weer nodig, de tijd begint te dringen. We hopen met een grote collecte in één keer tussen de 2500 en 3000 euro op te halen.” 

Pinautomaten

Een groot aantal vrijwilligers strijkt daarvoor zaterdag neer in de winkelcentra in Zwolle-Zuid, Stadshagen en de Aa-Landen, uitgerust met pinautomaten. ,,We kunnen mensen dan ook persoonlijk uitleg geven over de actie", zegt Maureen Visscher.

De activiteiten van de familie worden binnenkort ondergebracht in een stichting. ,,We hebben veel reacties gekregen van mensen die in een soortgelijke situatie zitten. Onze focus ligt in eerste instantie bij onze vader, maar het is de bedoeling om ook andere gezinnen financieel te ondersteunen en hen te helpen met de ervaringen die wij hebben opgedaan.” 

  1. Grote zorgen in Zwolse flat na verwoestende brand: ‘Wat hád er kunnen gebeuren?’
    PREMIUM
    video

    Grote zorgen in Zwolse flat na verwoesten­de brand: ‘Wat hád er kunnen gebeuren?’

    Rookmelders, ja, die hangen er genoeg. ,,Maar dat is toch geen brandmelder? Die ‘brand!’ roept?’’ Keith Pieterse woont in appartementencomplex De Keersluis in Zwolle en is woest over de gang van zaken eerder deze maand. Toen brak brand uit en ging volgens Pieterse van alles mis. De flat is fundamenteel niet voorbereid op dergelijke calamiteiten, claimt de Zwollenaar. Meer bewoners maken zich zorgen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle