Peter Pot.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Pot. © Frans Paalman

Grote ontslagronde bij te renoveren Dominicanenklooster in Zwolle: ‘Pijnlijk, maar noodzakelijk’

updateBij het Dominicanenklooster in Zwolle vallen forse klappen. Een groot deel van de 25 personeelsleden wordt ontslagen, de zaalverhuur stopt per direct en het gebouwencomplex wordt later dit jaar overgedragen aan de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO). Alleen op die manier kan een renovatie van vele miljoenen betaald worden.

,,Zeer ingrijpend. Dit zijn pijnlijke ingrepen, maar ze zijn nodig om de toekomst van het Dominicanenklooster veilig te stellen’’, zegt Peter Pot, directeur van de stichting Dominicanenklooster Zwolle. Zij verhuurde afgelopen jaren de zalen in het complex en dat leidde er mede toe dat het Dominicanenklooster uit de rode cijfers kwam. Het levert echter onvoldoende op om de noodzakelijke opknapbeurt van het complex, vanwege onder meer verouderde installaties, slechte isolatie, veranderende functies en noodzakelijk schilder- en metselwerk, te betalen. 

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle