Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Grote politiecontrole op A28 bij Staphorst: monsterfile van 21 kilometer voorbij

updateHet verkeer in Oost-Nederland stond tijdens de avondspits op meerdere plekken vast. Veel hinder was er voor weggebruikers op de A28.

Op de A28 bij Zwolle stond het richting Meppel vast. Op het hoogtepunt, tegen 17.30 uur, stond er 21 kilometer file, van ‘t Harde tot afrit Nieuwleusen. Weggebruikers hadden meer dan 40 minuten vertraging. Daarna nam de file langzaam af.

Wat bijdroeg aan de monsterfile was een grote politiecontrole op de A28 tussen Zwolle en Meppel. Bij Staphorst werden weggebruikers gecontroleerd. Bij de grootscheepse controle raakte eerder op de dag een agent gewond bij een aanrijding. Daarnaast stond tussen Zwolle en Meppel een flitser, of een ANPR-camera. Veel weggebruikers trapten op de rem en dit leidt tot een harmonica-effect.

A1 en A50

Weggebruikers op de A1 bij Apeldoorn stonden tijdens de spits richting Deventer ook in de file. De vertraging was daar ongeveer een kwartiertje. Op de A50 bij Apeldoorn stond het richting Zwolle ook vast. De vertraging was daar zo’n tien minuten.

Op de N-wegen stond het op meerdere plekken ook vast. Van Voorst naar Zutphen hadden weggebruikers ruim een kwartier vertraging. Van Dronten naar de aansluiting van de N50 bij Kampen was het ook filerijden. Daar was de vertraging ruim tien minuten.

In samenwerking met indebuurt Zwolle