Op de A28 tussen Meppel en Zwolle vloog een auto in brand bij Staphorst.
Volledig scherm
Op de A28 tussen Meppel en Zwolle vloog een auto in brand bij Staphorst. © Harm Meter / Persbureau Meter

Grote problemen op A28 richting Zwolle na meerdere ongelukken en autobrand

Grote problemen vanmiddag op de A28 richting Zwolle. Meerdere ongelukken en een autobrand zorgden ervoor dat weggebruikers lange tijd in de file stonden.

De eerste keer ging het mis bij Amersfoort-Vathorst. Daar werd rond 13.30 uur vanwege een ongeluk een rijstrook afgesloten, waarna al snel een paar kilometer file ontstond.

Een paar uur later was het opnieuw raak. Achtereenvolgend vonden twee ongelukken plaats bij Amersfoort. Rijkswaterstaat meldde dat de file richting Zwolle tussentijds niet kon oplossen. Doordat de weg tegen 16.00 uur enige tijd werd afgesloten stonden weggebruikers wel een uur stil. 

Alsof dit alles nog niet genoeg was, vloog een half uur later bij Staphorst een auto in brand op de snelweg van Meppel naar Zwolle. Twee rijstroken werden afgesloten om hulpdiensten de ruimte te geven voor het blussen. Dit leidde tot een flinke file.

  1. De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
    PREMIUM

    De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws

    Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog wat in een hevige strijd tussen de beide vroegere partnersteden. Jan Haverkate (73) promoveerde op zijn onderzoek naar de lasterende pamfletten. Over kuttentasters, tiranniek gouvernement en het gebrek aan onafhankelijke media.

In samenwerking met indebuurt Zwolle